CTA مخفف Call-To-Action یا همان فراخوان به عمل است. به عبارتی می توان گفت دکمه CTA بخشی از یک داستان، صفحه وب، تبلیغات یا قسمتی از یک محتوا است که مخاطب را تشویق به انجام عمل خاصی می کند. این عمل خاص می تواند هر چیزی از قبیل دانلود یک ایبوک، ثبت نام وبینار، دریافت کوپن، حضور در یک رویداد باشد.
در بازاریابی خود می توانید دکمه CTA را در هر جایی از وبسایت، ایبوک، ایمیل، یا حتی در انتهای پست وبلاگتان قراردهید. در بیشتر موارد بازاریابان تنها از یک CTA استفاده می کنند. اما گاهی اوقات در برخی موارد خاص از چندین CTA نیز استفاده می شود. دکمه های CTA را به سه دسته تقسیم می شوند:
• CTA های ساده و کارآمد
• CTA با عبارات عالی فراخوان- به – عمل
• CTA هایی با چندین دکمه در یک صفحه
مثالهای فراخوان به عمل
بکار بردن CTA در بازاریابی باعث می شود بیننده، بازدید کننده یا خواننده به یک سرنخ برای تیم اصلی فروش تبدیل شود. CTA ها بسته به هدف محتوا می توانند اقدامات مختلفی انجام دهند. در ادامه چند نمونه از فراخوان به عمل آمده که مخاطبان می توانند برای انجام آنها فراخوانده شوند:
ثبت نام کردن
در این نوع CTA، ممکن است از مخاطبان دعوت شود تا بصورت رایگان و آزمایشی در یک دوره آنلاین، یک رویداد در آینده یا حتی یک محصول نرم افزاری ثبت نام کنند. همه اینها بستگی به متن CTA در یک آگهی یا وب سایت دارد.
اشتراک یا همان subscribe
این CTA کاربر را به مجبور به خرید نمی کند. در عوض، آنها را دعوت به دریافت آخرین نسخه های بروز شده شرکت می کند. این نوع CTAها بیشتر برای وبلاگ های شرکت رایج می باشند که از طریق آن می خواهند خوانندگان را توسعه دهند.
مجانی امتحان کردن
امروزه تقریبا همه شرکت ها در وب سایت خود یک نسخه رایگان پیشنهاد می دهند. این نسخه های رایگان همان CTA هستند و به کاربران اجازه می دهند قبل از تصمیم گیری در مورد بررسی ارزش محصول برای هزینه کردن و خرید، یک نسخه نمایشی از محصول را بصورت رایگان ببینند.
همین الان شروع کنید
این call-to-action می تواند شامل رفتارهای مختلفی برای شرکت باشد. از یک نسخه رایگان گرفته تا تجربه واقعی در یک فضا مجازی.
بیشتر بدانید (یا ادامه مطلب)
بعضی اوقات، تمام هدف شما این است که اطلاعات بیشتری را در اختیار مشتریان بالقوه خود ارائه دهید تا آنها برای خرید آماده شوند. این چیزی است که این CTA برای آن در نظر گرفته شده است.
به ما بپیوند
آیا شما یک انجمن آنلاین را مدیریت می کنید. آیا محصول شما از همکاری بین کاربران ساخته شده است؟ ممکن است خودتان CTA به ما بپیوندید را در مکانی در وب سایت خود قرار دهید.
همه نمونه CTA های گفته شده در بالا یک هدف تعیین شده دارند. البته ممکن است به زبان های مختلف و یه شیوه های متفاوت بکار رود. امروزه بازاریابان بسته به نوع کسب و کارشان از روش های خلاقانه ای برای CTAها استفاده می کنند تا منجر به سرنخ فروش شود.
روانشناسی CTA
حال که با مفهوم CTA آشنا شده اید باید خدمتتون عرض کنم که موفقترین تکنیک های CTA از اصول روانشناسی استفاده می کنند. شما نیز اگر قصد استفاده از CTA در وبسایتتان را دارید می توانید از این اصول روانشناسی برای تبدیل بازدیدکننده به مشتریان پر و پا قرص استفاده کنید.
به عنوان مثال فرض کنید شما در مورد یک ابزار آنلاین مطلبی خوانده اید که می تواند باعث سریعتر شدن روند کسب و کارتان و همچنین افزایش بهره وری شما شود. خوب کیه که دنبال این ابزار نباشه؟ خوب حالا شما وارد وبسایت می شوید و اطراف وبسایت رو بررسی می کنید. ۱۰ دقیقه بعد دکمه سبد خرید رو می زنید و ایمیل خود را برای تایید هویت چک می کنید. آیا می دانید که چه چیزی شما را ترغیب کرده تا به آن وبسایت بروید و محصولتان را خریداری کنید؟ در واقع این یکی از روش های موثر فراخوان به عمل بود که شما را برای انجام فرایند خرید سوق داد.
اگر دکمه های فراخوان به عمل به درستی استفاده شوند می توانند بازدیدکنندگان را طی فرایند خرید راهنمایی کنند. همچنین می توانند منجر به کلیک بیشتر، خرید بیشتر و ثبت نام بیشتر شود.
دکمه های فراخوان به عمل شما چقدر قانع کننده هستند؟
وبسایت شما با بیش از یک بیلیون وبسایت دیگر در رقابت است. هر یک از آن وبسایت ها از کاربرانشان می خواهند تا عملی را انجام دهند. این عمل می تواند خرید، مطالعه بیشتر، یا وارد کردن آدرس ایمیل باشد. تا زمانیکه دلایل قانع کننده نداشته باشید نمی توانید کاربر را مجبور به خرید یا دادن آدرس ایمیلشان کنید.
خوشبختانه ایجاد دکمه های CTA ارزشمند کار سختی نیست. در ادامه هفت روش روانشناسی برای ایجاد یک دکمه CTA قانع کننده برایتان آورده ایم. پس تا انتها مقاله با ما همراه باشید.
۱- تکرار
از تکرار استفاده کنید. مغز انسان به طور خودکار الگوهایی که باعث پردازش و درک سریعتر اطلاعات شوند را اسکن می کند. از تمایل مغز برای جستجوی تکراری و استفاده از عبارت تکراری استفاده کنید تا کاربر را تشویق به کلیک دکمه CTA کنید.
به عنوان مثال، اگر می خواهید کاربران بیشتری در خبرنامه شما عضو شوند، عبارت “صرفه جویی در هزینه” را در تمام صفحه درج کنید. از آن عبارت در سربرگ، بدنه و دکمه نهایی فراخوان به عمل استفاده کنید. با رسیدن کاربر به دکمه فراخوان به عمل، مغز او قبلا با دکمه های صرفه جویی در هزینه با ” کلیک برای اشتراک” ارتباط پیدا کرده است.
اگر مطمئن نیستید که کدام عبارت تکراری موثر خواهد بود، از کلمات کلیدی هدفمند سئو خود استفاده کنید. این کار یک فرایند یکپارچه از شروع تا پایان جستجو را برای کاربر فراهم می کند: کاربر کلمه کلیدی را در موتور جستجو تایپ می کند، سپس آن را در نسخه تبلیغ یا توضیحات متا سایت شما می بیند، سپس یک بار دیگر با کلیک بر روی صفحه شما دوباره آن را می بیند. با رسیدن او به فراخوانی که حاوی همان کلمه کلیدی است، مغز وی پیوند صفحه شما را با عبارتی که در ابتدا جستجو کرده است می بیند و او از کلیک روی دکمه دریغ نمی کند.
۲- حس شرایط اضطراری ایجاد کنید
آیا تاکنون دقت کرده اید که خرده فروشان بیشتر فروششان را همانند یک شرایط اضطراری انجام می دهند؟ آیا تابحال با محدودیت زمانی برای انجام معامله روبرو شدید؟ یک دلیل برای انجام این کار وجود دارد. برخی از کلمات و عبارات و کلا احساس اینکه الان چیز مهمی از دست می دهیم باعث می شود سریعتر عمل کنیم.
به همین دلیل تبلیغاتی که “پیشنهادهای شگفت انگیز با مدت زمان محدود” دارند رایج است. در بیشتر موارد کاربران می ترسند فردا نتوانند بخرند به همین دلیل با احتمال بیشتری اکنون خرید می کنند.
با ایجاد حس اضطراری می توانید نرخ تبدیل را بهبود دهید. این تکنیک همچنین به عنوان بازاریابی کمیابی نیز شناخته می شود. معمولا در این روش بازاریابی از عباراتی مانند “آخرین فرصت”استفاده می شود. همچنین کمیابی محصول شما را برجسته می کند. این کار باعث می شود کاربر قبل از پایان معامله روی دکمه CTA کلیک کند. به همین دلیل است که بسیاری از دکمه های فراخوان به عمل عبارت “اکنون” را شامل می شوند.
انحصار یکی دیگر از اصول روانشناسی و انگیزه دهنده ای قدرتمند است. هیچ چیز بیشتر از اینکه بتونید در حوزه خود جز برترین و اولین افراد باشید به کسب و کارتان احساس منحصر به فرد بودن نمی دهد.
بنابراین فقط از کاربر خود اشتراک یا همان subscribe شدن را نخواهید بلکه آنها را تبدیل به عضوی از خود کنید. از آنها بخواهید تا ایمیلشان را به شما بدهند. سعی کنید اولین کسی باشید که چیزی در مورد مطلبی می شنوید و آن را قبل از هر کس دیگری دریافت خواهید کرد. اگر کاربران فکر کنند که با دسترسی به شما چیزی به دست می آورند که می تواند وضعیت آنها را بهتر کند احتمال اینکه که به لیست شما ملحق شوند بیشتر می شود.
۳- روی یک مزیت متمرکز شوید
به آخرین باری که در یک وب سایت در حال ارزیابی یک سرویس بودید فکر کنید. دنبال چه چیزی بودید؟ در حالی که به دنبال ویژگی های یک سرویس یا محصول هستید ممکن است از خودتان بپرسید که این محصول چه سودی به حال من دارد.
بسیاری از بازاریابان تازه وارد اغلب به جای گفتن مزیت های محصول به صحبت در مورد ویژگی های آن می پردازند. این کار اشتباه است. اگر بتوانید مزیت های محصول را به خوبی ارائه دهید و اینکه چه نفع برای کاربر خواهد داشت، تبدیل های بالاتری برایتان اتفاق می افتد.
از نظر روانشناختی، کاربران علاقه ای به ویژگی های یک محصول ندارند. آنها زمانی علاقه مند می شوند که بفهمند چطور این ویژگی ها می تواند در حل مشکلاتشان کمک کند. در نظر بگیرید که چطور محصول شما باعث صرفه جویی در وقت، پول یا دردسر کمتر برای کاربر می شود، سپس آن ارزش را در فراخوان به عمل بگنجانید.
۴- پایین آوردن ریسک
همه عاشق ارزش بالا و ریسک کم هستند. پس چرا همانند بازاریاب های هوشمند از تاکتیک های برگشت پول و عدم تعهد برای پیمانکاری معامله استفاده نمی کنید؟ به حداقل رساندن ریسک، ترسها و تردیدهای کاربر را در طی مراحل خرید کاهش می دهد و آنها را به خرید یا ثبت نام ترغیب می کند.
آیا صفحات فروش و فراخوان به عمل شما مشخصا نشان می دهند که استفاده از نسخه رایگان اجباری نیست؟ یا آیا خدمات شما شامل “ضمانت برگشت وجه” دارد؟ مطمئن شوید که این موارد را در فراخوان به عمل به وضوح بیان کرده اید.
هرگز از قدرت کلمه “رایگان” غافل نشوید. این عبارت می تواند یکی از قدرتمندترین و قانع کننده ترین کلمات در زبان فارسی باشد و به شما کمک می کند تا کلیک های بیشتری دریافت کنید. یادتان نرود هرچه کمتر ریسک کنید احتمال اینکه کاربر بر دکمه CTA کلیک کند بیشتر است.
۵- انتخاب رنگ مناسب
عدم وجود فضای فیزیکی به این معنی است که محصول یا خدمات شما کاملا آنلاین است. از این رو تنها بصورت بصری می توانید حستان را انتقال دهید. به همین دلیل استفاده از رنگ مناسب بسیار مهم است.
رنگها بطور خودکار احساسات درونی انسان را زنده می کنند و اطلاعات را در سطح ناخودآگاه آنها انتقال می دهد. به عنوان مثال، رنگ سیاه همیشه نشان دهنده فریب دادن بوده در حالیکه صورتی رنگ نشان دهنده زنانگی و رنگ سبز به معنا حرکت و رفتن است.
از آنجا که تنها راه ارتباط شما از طریق تصاویر و صدا است بهتر است از رنگی استفاده کنید که باعث شود کاربران شما کلیک کنند.
می توانید رنگ های انرژی زا مانند زرد یا نارنجی را انتخاب کنید. اگر می خواهید به همان اندازه قابل اعتماد به نظر برسید رنگ آبی را به عنوان رنگ اکثر موسسات مالی انتخاب کنید. یا اگر می خواهید حس شادابی و تجمل را منتقل کنید ، یک بنفش غنی را انتخاب کنید.
شما می توانید برای تاکید دکمه فراخوان به عمل رنگی متفاوت برای آن در مقایسه با مابقی وب سایتتان در نظر بگیرید. می توانید این کار را به راحتی با در نظر گرفتن یک طرح رنگی برای صفحه فرود و بکار بردن رنگی متضاد برای CTA خود انجام دهید.
سعی کنید در طراحیتان از رنگ ها و طرح های خیلی ساده استفاده نکنید. اگر کاربر شما نتواند به راحتی CTA را تشخیص دهد نمی تواند روی آن کلیک کنند. همچنین از رنگ خاکستری برای دکمه CTA استفاده نکنید. این رنگ معمولا یک رنگ پیش فرض برای حالت غیرفعال یک فیلد است و کاربران به آن توجه نمی کنند و از آن می گذرند.
۶- در زمان مناسب درخواستتان را بپرسید
تا اینجا مقاله در مورد اینکه چطور از بازدید کننده خود بخواهید بر دکمه فراخوان به عمل کلیک کنند صحبت کرده ایم. اما نکته بسیار مهم دیگری که وجود دارد این است که چه زمانی از آنها بخواهم کلیک کنند.
اگر به دنبال ورودی برای دوره یا لیست ایمیل خود هستید یک صفحه تشکر یا خوش آمدگویی ایجاد کنید. می توانید از صفحات Darren Rowse و Brian Dean ایده بگیرید.
صفحه خوش آمدگویی Darren Rowse یک صفحه کامل فراخوان به عمل است. هنگامیکه وارد وبسایتش می شودی اولین چیزی است که به چشمتان می خورد.
به عنوان مثال در سایت بکلینکو صفحه خوش آمدگویی به نحوی طراحی شده است که از پاپ آپ سنتی استفاده نشده و تجربه کاربری را کمتر مورد حمله قرار می دهد. رعایت این نکات باعث می شود ریسک ترک کردن سایت توسط کابر قبل از دیدن دکمه CTA از بین برود.
اگر هدف اصلی شما این است که کاربران خود را ترغیب به خرید کنید بهتر است قبل از درخواست برای ثبت نام از طریق صفحه خوش آمدگویی بیشتر مراحل ۳ و ۴ (تمرکز روی یک مزیت و به حداقل رساندن ریسک خریدار) بررسی و دنبال کنید. زیرا تا زمانیکه کاربران ندانند قصد خرید چه چیزی را دارند و برای چه محصولی باید پول دهند برای خرید آن راضی نمی شوند.
۷- ساده بگیرید
این که CTA اولیه شما توسط یک فراخوان به عمل ثانویه پیگیری شود خیلی خوب است. به عنوان مثال بعد از خرید محصول، شرکت شما در شبکه های اجتماعی نیز دنبال شود. اما اینکه CTA شما توسط چندین فرخوان به عمل دنبال شود اصلا خوب نیست.
هرچه گزینه های بیشتری در اختیار کاربر قرار دهید، احتمال انتخاب آنها کمتر می شود و حتی ممکن است سایت شما را ترک کنند. این پدیده فلج تصمیم نامیده می شود و مانع تبدیل بازدید کنندگان به نرخ تبدیل بالاتر می شود.
مطمئن شوید اولین CTA شما به خوبی و سریعا قابل رویت و قابل درک است. سپس بررسی کنید آیا عناصری در صفحه وجود دارند که بازدیدکنندگان را از انجام این CTA منحرف کنند. اگر چندین CTA دیگر به بازدیدکننده برای کلیک کردن ارائه دهید خیلی زیاد است و ممکن است آنها را گیج کند.
تجربه کاربری بازدید کننده را به خوبی برسی کنید و میزان موفقیت خو را با ارائه یک CTA اولیه و ثانویه افزایش دهید. ارائه بیش از دو CTA موجب گیج شدن کاربر می شود و او را از ماندن در صفحه سایت باز می دارد.
نتیجه گیری
با استفاده از تکنیک های موثر فراخوان به عمل یا همان CTA ها طی فرایند خرید بازدید کننده، می توانید بازدیدکنندگان بیشتری به سایتتان جذب کنید و نرخ تبدیل را افزایش دهید. تکنیک های ارائه شده در این مقاله کاملا ریشه ای روانشناسی دارند.
با پیاده سازی این تکنیک ها می توانید محتوا خود را جذاب تر و بازدیدکننده را به مشتری و مشتری را به بازدیدکننده تکراری تبدیل کنید.
شما چه نظری در مورد دکمه های فراخوان به عمل دارید؟ لطفا اگر نمونه خوبی را در سایتی مشاهده کردید در بخش نظرات برای ما بفرستید.