مقدمه ای بر اینفلوئنسر مارکتینگ
در دنیای دیجیتالی امروز، مصرف کنندگان پیوسته در حال جستجو هستند تا مطمئن شوند محصول و خدماتی که به دنبال آن می باشند برای آنها مناسب است. از این رو جستجو خود را از طریق کانال های مختلف شبکه های اجتماعی، وب سایت های بررسی محصول و انجمن های آنلاین انجام می دهند.
پیشنهاد مطالعه: طراحی و سئو سایت در ساری
این تغییرات در روش خرید مصرف کننده موجب شده تا شناخت و مشارکت با عوامل تاثیرگذار در صنعت به عنوان یکی از مولفه های حیاتی استراتژی بازاریابی در سازمان های کسب و کار-به-کسب و کار یا همان B2B شود. اگر بازاریابی تاثیر گذار یا همان اینفلوئنسر مارکتینگ به درستی انجام شود موجب رشد سریع در فروش، افزایش شناخت برند می شود.
اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟
اینفلوئنسر مارکتینگ عبارت است از ” عملیات تبلیغ و فروش محصولات یا خدمات از طریق افراد تاثیر گذار یا همان اینفلوئنسر که توانایی تاثیر گذاشتن بر روی برند یا افراد را دارند”. به عنوان مثال سایت دیجی کالا را در نظر بگیرید. چند بار شده که به دنبال محصولی بوده و سریعا در این سایت دیدگاه و نظرات کاربران درباره آن محصول را خوانده اید تا مطمئن شوید بهترین محصولی که به دنبالش هستید را خریداری کنید؟
اینفلوئنسر مارکتینگ طی چند ماه گذشته به عنوان یکی از بخش های بسیار مهم استراتژی های بازاریابی کسب و کار شده است. در حقیقت مشارکت با اینفلوئنسرهای شبکه های اجتماعی هنوز هم به عنوان یکی از ترندهای برتر بازاریابی برای بازاریابان محسوب می شود.
یکی از جذابیت های بازاریابی اینفلوئنسر یا همان اینفلوئنسر مارکتینگ این است که مخاطبان شما از قبل در آن وجود دارند. تمامی کاری که باید انجام دهید این است که یک همکاری برد – برد ایجاد کنید تا هر یک از طرفین بتوانید ارزشی قابل توجه برای هر یک از مخاطبان ارائه نمایید.
اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از موثرترین روش های ممکن برای تبلیغ برند و افزایش شناخت آن است. شرکت های بزرگ و کوچک با بکار گیری استراتژی های اینفلوئنسر مارکتینگ برای جذب مخاطبان هدف خود استفاده می کنند.
کمپین های بازاریابی اینفلوئنسر به روش های مختلفی چون افزایش ترافیک، بالا بردن مشارکت و افزایش میزان فروش به کسب و کارها سود می رساند. اینفلوئنسرهای شبکه های اجتماعی از لحاظ فیلد، تعداد فالوئرها و میزان مشارکتشان به دسته های مختلفی تقسیم می شوند.
اینفلوئنسرهای بزرگی هستد که میلیون ها فالوئر دارند که ما آنها را به عنوان سلبریتی می شناسیم. همچنین اینفلوئنسرهای کوچکتری هم هستندکه فالوئرهای کمتری دارند اما از مشارکت بیشتر لذت می برند که می توان به عنوان میکرو اینفلوئنسر از آنها نام برد. کسب و کارها بر حسب نیاز خود، نوع محصول یا سرویس مورد نظر برای فروش، حوزه فعالیتشان یا شناختی که از مخاطب هدف دارند، اینفلوئنسرها را انتخاب می کنند. در این مقاله مزایای همکاری با اینفلوئسرها برای تبلیغ و بهبود کسب و کارتان آورده شده است.
مزایای اصلی اینفلوئنسر مارکتینگ
دلایل زیادی مبنی بر اینکه چرا شرکت ها برای بهبود کسب و کارشان به اینفلوئنسرها اعتماد می کنند وجود دارد. هر یک از این دلایل به ترتیب در ادامه توضیح داده شده است:
۱- ایجاد شناخت و آگاهی از برند
یکی از اصلی ترین دلایل استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ افزایش محبوبیت برند است. انتخاب درست اینفلوئنسر به شما کمک می کند تا با دستیابی به مخاطب هدف خود، میزان شناخت برندتان را افزایش دهید. شرکت ها با همکاری اینفلوئنسرها مردم را نسبت به محصولات شما آگاه تر می کنند. در این روش اصلا بطور مستقیم برند مورد نظر تبلیغ نمی شود.
ایجاد شناخت و آگاهی از برند دغدغه اصلی هر کسب و کار، برای به اوج رسیدن است. اینفلوئنسرها محتوایی موثق و صحیح برای برندی که با آنها همکاری می کنند تولید می کنند و آن را با فالوئرهای خود به اشتراک می گذارند.
محتوای آنها به صورت مستقیم برند را تبلیغ نمی کند اما برای مخاطبان ارزشمند است. این محتوا می تواند یک آموزش، بررسی یک محصول، یا بیان نکته ای در مورد برند باشد که برای مخاطبان هم مفید است. به این ترتیب، اینفلوئنسرها به ایجاد شناخت و آگاهی از برند کمک می کنند.
به عنوان مثال، تصویر زیر یکی از پست های Michelle Tan یکی از اینفلوئنسرها اینستاگرام با ۱۲۰۰۰۰ فالوئر است. در این پست Tan، کرم روشن کننده پوست Matte Clay شرکت Body Shop را نشان می دهد.
این پست حدود ۲۶۹۴ بار لایک شده است. همچنین توسط خود برند Body Shop نیز دوباره پست شده است. این برند از طریق این پست توانست به فالوئرهای Michelle که علاقمند بودند بدانند او از چه کرمی استفاده می کند دست یابد.
۲- ایجاد حس اعتماد در مخاطب هدفتان
جلب اعتماد مشتریان مورد نظر برای موفقیت کسب و کار نقش بسیار مهمی دارد. فالوئرهای اینفلوئنسرها به آنها اعتماد دارند. اگر اینفلوئنسرها واقعا به چیزی که شما می فروشید علاقمند شوند می توانند علایق خود را در مورد برندتان با فالوئرهایشان در میان بگذارند. برای یافتن این دسته از اینفلوئنسرها کافی است از پلت فرم هایی همچون Influence.co استفاده کنید. تنها کافی است که وارد دسته بندی مورد نظرتان شوید و این ابزار تمام اینفلوئنسرهای مرتبط با شما را لیست می کند.
علاوه بر این از آنجا که اینفلوئنسرها محصولات شما را واقعا دوست داشته باشند و برند شما را ترجیح دهند می توانند محتوایی مفید تر و تاثیر گذارتر برای مخاطبانشان تولید کنند.
طبق تحقیقات صورت گرفته توسط Bloglovin، ۶۱% خانم ها اگر ببینند محتوا اینفلوئنسر واقعی به نظر نرسد از آن خودداری می کنند.
تصویر فوق محصولی از شرکت LOreal Hydra است که توسط Debora Megias یکی از اینفلوئنسرهای اینستاگرام گذاشته شد. این پست حدود ۱۳۴ بار لایک شده است. دقیقا همین پست توسط شرکت LOreal هم به اشتراک گذاشته شد و حدودا ۲۱۰۲ بار لایک شد. نوع نگرش یک اینفلوئنسر نسبت به یک برند خاص مخصوصا اگر نظری صادقانه داشته باشد تاثیر بسزایی در ایجاد حس اعتماد در فالوئرهایش نسبت به همان برند دارد.
۳- پشتیبانی از استراتژی تولید محتوا
هر اینفلوئنسر سبکی منحصر به فرد در تولید محتوا دارد. آنها به عنوان بخشی از همکاریشان با برند محتوایی خلاق ارائه می کنند. این کار به برند کمک می کند تا به جریانی از محتوای با کیفیت دسترسی داشته باشد. علاوه بر این، محتوا تولید شده توسط اینفلوئنسرها می تواند خلا کافی برای زمانیکه ایده ای برای ارائه محتوا ندارید را پر کند. شما می توانید محتوا آنها را در پلت فرم های مختلف شبکه های مجازی به اشتراک بگذارید. با این کار جریانی منظم و موثر از محتوا با کیفیت برای مخاطبانتان حفظ می کنید. شرکت SugarBearHair در صفحه رسمی اینستاگرام خود در فواصل منظم، محتوایی با کیفیت از سوی اینفلوئنسرهایش به اشتراک می گذارد. در تصویر زیر یکی از این پست های ارائه شده توسط اینفلوئنسرها را مشاهده می کنید.
۴- ارائه نرخ بازگشت سرمایه (ROI) بالاتر
مطالعات صورت گرفته توسط Tomson در بازار اینفلوئنسر نشان می دهد که به ازای هر ۱ دلاری که برای بازاریابی اینفلوئنسر صرف می شود میزان نرخ بازگشت سرمایه حدود ۶٫۵۰ دلار بوده است. این تحقیق همچنین نشان می دهد که بازاریابی اینفلوئنسر در حال حاضر سریعترین روش بازاریابی آنلاین در حال رشد است. علاوه بر این پست های بلاگ و فیس بوک بهترین نتایج را در بازاریابی اینفلوئنسر داشته اند. ۳۷ درصد کسب و کارها گفته اند که پست های بلاگ برای آنها بهتر جواب داده است. در حالیکه ۳۰ درصد آنها بیان کردند فیس بوک برای کسب و کارشان کارامدتر بوده است. برای فهمیدن میزان ROI کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ کسب و کارتان می توانید از ابزار TapInfluence استفاده کنید.
۵- تولید محصولات با کیفیت
اینفلوئنسر مارکتینگ به برندها در تولید محصولات با کیفیت تر کمک می کند. همچنین میکرو اینفلوئنسر ها می توانند به شما در رسیدن به چشم اندازی بهتر کمک نمایند. زیرا آنها مشارکت بالاتری با مخاطبان در مقایسه با اینفلوئنسرهای معروف یا سلبریتی ها دارند.
میکرو اینفلوئنسرها در حوزه فعالیت خود تخصص دارند. آنها می توانند یه سرآشپز، نقاش، ورزشکار یا هر فردی که در حوزه خود حرفه ای و شناخته شده است باشند. به همین دلیل فالوئرهای آنها احترام خاصی برای نظرات و دیدگاه های آنها قائلند.
در نتیجه میکرو اینفلوئنسرها می توانند به برندها کمک کنند تا به مخاطبان مورد نظرشان که علاقمند به آنچه که می فروشند هستند برسند.
اینفلوئنسر مارکتینگ به شما کمک می کند بدون اینکه هزینه زیادی صرف تحقیق در مورد مشتریان مورد نظرتان کنید به مخاطب هدف خود برسید.
۶- کمک به حفظ و نگهداری مشتری
تاثیر اینفلوئنسر مارکتینگ در تولید محصولات با کیفیت و حفظ مشتری آن را به یکی از موثرترین استراتژی های بازاریابی آنلاین تبدیل کرده است. به این خاطر که مصرف کنندگان دیگر به تبلیغات اعتماد نمی کنند. در حال حاضر مصرف کنندگان به افرادی که می شناسند و به آنها توصیه می کنند اعتماد دارند.
طبق مطالعات mcKinsey تبلیغات دهانی در مقایسه با تبلیغات پولی ۲ درصد بیشتر به تولید درامد منجر می شود. همچنین نظرسنجی دیگری که توسط Deloitte انجام شده نشان می دهد که نرخ نگهداری و حفظ مشتری در روش تبلیغات دهان به دهان ۳۷ درصد بالاتر از سایر روش ها است.
۷- ایجاد روابط قوی
همکاری با اینفلوئنسرها روشی برای تقویت رابطه ای قوی و بلند مدت است. شما می توانید از این همکاری به فالوئرهای وفادار که به نام شما و برندتان اعتماد و اعتقاد دارند دست یابید.
هرگز نمی توانید حدس بزنید که این ارتباطات شما را به کجا هدایت خواهد کرد. نایک که یکی از شرکت های ورزشی خیلی معروف است اخیرا با وبلاگ نویس مد لندن Danielle Vanier و Grace Victory همکاری کرده است. این دو اینفلوئنسر معروف تصاویر گرفته شده محصولات نایک را در صفحه اینستاگرام خود به اشتراک گذاشتند.
این دو اینفلوئنسر قادر به ایجاد مشارکت و تعامل قابل توجه بودند. Danielle Vanier حدود ۸۹۰۰ و Grace Victory حدود ۱۲۴۰۰۰ فالوئر در اینستاگرام دارند.
نتیجه گیری
اینفلوئنسر مارکتینگ برای استارت آپ ها و برندهایی که سعی در بکارگیری مزیت های شبکه های اجتماعی به عنوان یک روش بازاریابی هستند بسیار سودمند است. برای موفقیت در کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ باید چند قاعده اساسی را در نظر بگیرید.
با ایجاد و نگهداری رابطه قوی با اینفلوئنسر خود می توانید موفقیت برندتان را تضمین کنید. همچنین باید به اینفلوئنسرها اجازه دهید تا به شیوه خودشان محتوا را تولید کنند تا مخاطبانشان بتوانند با آنها ارتباط برقرار کرده و مشارکت کنند.
چه مزیت های دیگری در استفاده از اینفلوئنسرها برای تبلیغ و بهبود برندتان می شناسید؟ در قسمت نظرات ما را نیز در جریان سایر مزایا بگذارید.