به نظر می رسد همه این روزها یک وبسایت برای خودشان دارند. چرا که نه؟ قیمت و هزینه های پایین وب هاستینگ، Web Hosting یا همان میزبانی وب چه در مرحله اولیه راه اندازی وبسایت و در مراحل بعدی آن بسیار مقرون به صرفه است.
وب هاستیگ چیست؟
وب هاستینگ یا همان میزبانی وب همان چیزی است که امکان حضوره آنلاین و زنده وبسایت شما را ممکن می کند. به عبارتی کمک می کند تا سایت شما توسط باردیدکنندگان قابل رویت باشد. وبسایت شما و محتوای آن در جایی به نام سرور ذخیره می شود. از طرفی خود سرور به اینترنت متصل است. از این رو کاربران می تواننداز طریق اینترنت به وبسایت شما دسترسی داشته باشند.
هر زمان که شما صفحه، عکس، فیلم یا هر نوع محتوا دیگری در وبسایتتان درج می کنید در واقع در وب هاست یا همان میزان وب شما آپلود خواهد شد. تمامی وبسایت های جهان از سایت آمازون گرفته تا یک سایت سرگرم کننده ویدئویی که ممکن است شما در شبکه های اجتماعی آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید از وب هاستینگ استفاده می کنند.
ممکن است شما همین حالا که در حال خواندن این مقاله هستید صاحب یک وبسایت برای وبلاگ شخصیتان، یا برای شغل فریلنسری خود برای نشان دادن نمونه کارهایتان یا صاحب یک سایت برای شرکت خود باشید. شاید هم شما در شرایطی باشید که به فکر راه اندازی یک کسب و کار آنلاین یا یک فروشگاه اینترنتی هستید. فروشگاهی که مشتریان و کاربران بتوانند به راحتی وارد آن شوند، محصولات شما را ببینید بررسی کنند و بخرند.
شرکت های وب هاستینگ در ارایه سرور و فناوری های مرتبط تخصص دارند. معمولا شرکت های مختلفی برای این خدمات وجود دارند. از این رو خیلی مهم است که در انتخاب شرکت ارائه کننده خدمات وب هاستینگ بسیار دقت کنید. مطمئنن شما دوست نخواهید داشت که بازدیدکنندگان وبسایت شما در هنگام دسترسی به سایتتان دچار مشکل شوند. این امر کاملا مرتبط با کسب وکار شما است. مشکل دار شدن وبسایت شما به معنی عدم کسب درآمد است.
شما دوست ندارید پول، سرمایه و اعتمادتان را در جایی قرار دهید که راهی به جایی نبرد. دوست دارید شرکت ارائه دهنده وب هاستینگ هفت روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه روز آماده پشتیبانی مشتریان و حل مشکلات ناشی از میزبانی وب باشد.
ممکن است سوالی که برای شما پیش بیاید این باشد که با وجود صدها یا حتی هزاران شرکت مختلف وب هاستینگ از کجا بدانید که کدام یک برای شما مناسب خواهد بود؟ کدام یک از شرکت های میزبانی وب خدمات عالی ارائه می دهد؟ کدام یک از شرکت های وب هاستینگ غیر قابل اعتمادند؟ کدام یک از این شرکت ها می توانند در رشد کسب و کار چه یک فروشگاه ساده آنلاین باشد یا یک فروشگاه بزرگ خرده فروشی به شما کمک کند؟ به چه میزان پهنای باند نیاز دارید و اینکه کدام یک از شرکت های ارائه کننده خدمات وب هاستینگ می توانند این میزان را تشخصی و به شما کمک کنند؟ کدام سرویس وب هاستینگ بهترین خدمات را با توجه به بودجه شما ارائه می دهد؟
هنگام بررسی هر یک از موارد فوق فکر نکنید که هر چقدر سرویس وب هاستینگ ارزانتر باشد بهتر است. بعد از راه اندازی کسب و کار آنلاینتان و رشد آن با افزایش ترافیک سایت، نیازمندی ها و الزامات وب هاستینگ شما نیز پیچیده تر خواهد شد. به عبارتی شما برای مدیریت بازدیدکنندگان شاستتان به فضای بیشتر هارد و پهناد باند نیاز خواهید داشت. شما به سیستمی برای رشد کسب و کارتان نیاز دارید تا در هنگام پیشرفت کسب و کارتان گرفتار نشوید. در ادامه این مقاله قصد دارم ۵ نوع از وب هاستیگ های رایج را برای شما معرفی کنم و اینکه کدام یک از آنها متناسب با نیاز کسب و کارتان خواهد بود.
- وب هاستینگ اشتراکی نوعی میزبانی وب اشتراکی است که وبسایت شما با چندین وبسایت دیگر شاید تا ۱۰۰ وبسایت به صورت اشتراکی در یک سرور قرار دارند. اگرچه وب هاستینگ اشتراکی یکی از مقرون به صرفه ترین گزینه های میزبانی وب است اما مشکلی که در سرور مشترک وجود دارد این است که ممکن است وبسایت شما تحت تاثیر وبسایت های دیگر قرار گیرد.
سایتی که ترافیک زیادی دارد ممکن است منجر به کاهش سرعت سایت شما شود. از این رو اگر تازه کسب و کار آنلاینتان را اراه اندازی کرده اید ممکن است وب هاستینگ اشتراکی بهترین گزینه برای شما باشد.
بزرگترین مزیت میزبانی وب اشتراکی قیمت ارزان آن است. اگر به همین تارگی کسب و کار آنلاین خود را شروع کرده اید و می خواهید هزینه ها را پایین نگه دارید به اشتراک گداشتن هاست گزینه ای عالی است. بسیاری از شرکت های ارائه دهنده هاست وب که هاست وب اشتراکی را پیشنهاد می دهند گزینه های دیگری نیز پیشنهاد میدهند که به شما این امکان را می دهد تا همزمان با رشد کسب و کارتان بروز شوید.
۲- هاست سرور مجازی خصوصی – Virtual Private Server
هاست سرور مجازی خصوصی یا همان VPS معمولا اولین نوع بروز رسانی وب هاستینگ برای رشد و توسعه کسب و کارتان از وب هاستینگ اشتراکی به هاست سرور مجازی خصوصی خواهد بود. با کمک VPSمی توانید شکاف بین قیمت پایین وب هاستینگ اشتراکی و سرور اختصاصی خود را پر کنید. در این مدل چندین VPS در یک سرور فیزیکی وجود دارد. از این رو منابع سخت افزاری موجود بر روی یک سرور فیزیکی با استفاده از تکنولوژی به نام مجازی سازی، پارتیشن بندی و پیکربندی می شوند به گونه ای که از یک سرور فیزیکی می توان چندین سیستم عامل مختلف با منابع سخت افزاری متفاوت ایجاد کرد. VPS طوری کار می کند که گویا یک سرور جدا از سایرین است از این رو سایت های دیگری نمی توانند روی سایت شما تاثیر بگذارند. سرورهای خصوصی مجازی بسته به میزان حافظه و پهنای باند مورد نیاز شما قیمت های متفاوتی خواهند داشت.
۳- وب سرور اختصاصی – Dedicated Web Server
در ادامه بحث به روز رسانی گزینه های وب هاستینگ، بعد از رشد و توسعه کسب و کار و نیاز آن به سرور مجازی خصوصی گزینه منطقی دیگری که می توانید برای کسب و کارتان استفاده کنید سرور خصوصی است. وب سرور اختصاصی یا همان dedicated web server یکی از راه حل های ایده آل وب هاستینگ برای کسب و کارهای آنلاین کوچک است. زیرا این میزبانی وب حداکثر انعطاف پذیری را به شما ارائه می دهد. در این راه حل، شما یک سرور فیزیکی فقط برای وبسایتتان که کنترل کاملی بر آن دارید، بدست می آورید. به عبارتی هیچ وبسایت دیگری بر روی سرور وجود ندارد که سرعت سایت شما را تحت تاثیر قرار دهید و سرعت آن را کاهش دهد. در این روش وب هاستینگ امنیت و سرعت مورد نیاز را می توانید داشته باشید. مشکلی که در مرود این روش وب هاستینگ وجود دارد این است که مجبورید شخصی به عنوان مدیر سیستم یا
(System administrator) برای راه اندازی بخش فنی سرور استخدام کنید. کسی که اجازه دسترسی به بخش ریشه یا همان root سرور را داشته باشد. داشتن این قابلیت برای مدیر سیستم بسیار مهم است.
۴- وب هاستینگ ابری – Cloud Based Web Hosting
این روزها همه چیز در ابر است حتی وب هاستینگ. در این مدل سرورهای مختلفی وجود دارند. صدها سرور مختلف به یکدیگر متصل هستند و با یکدیگر کار می کنند تا در نهایت یک سرور بسیاری قوی ایجاد کنند. یکی از مزیت های این سرور قوی این است که اگر وبسایت شما با عرضه یک محصول جدید افزایش ترافیک بالایی داشت مشکلی مانند کاهش سرعت سایت یا دان شدن آن پیش نمی آید. وب هاستینگ ابری از پسش بر می آید.
با این نوع مدل از وب هاستینگ شما یک ساختارصورتحساب سفارش سازی شده بر اساس آنچه که استفاده می کنید خواهید داشت. اگرچه بسیاری از شرکت های ارائه دهنده میزبانی وب، وب هاستینگ ابری را به عنوان محصولی مستقل ارائه می دهند، با این وجود بسیاری از شرکت ها از ساختار ابری برای وب هاستینگ اشتراکی، سرور مجازی خصوصی یا همان VPS، و وب سرورهای اختصاصی استفاده می کنند.
۵- نمایندگی وب هاستینگ – Reseller Web Hosting
از آنجا که این نوع از میزبانی وب نوعی کسب و کار است در نوع خود بی نظیر است. با داشتن نمایندگی فروش هاست به عنوان صاحب آن می توانید از فضای هارد و پهنای باند سرور استفاده کنید و وبسایت سایر افراد هاست دهید.
اختلاف هزینه ای که از مشتریان خود دریافت می کنید و هزینه ای که برای فضای وب هاستینگ می پردازید همان سود فروش مجدد وب هاستینگ است. در بسیاری از موارد می توانید هاست وب خود را با نام شرکت یا برندتان بفروشید.
برای کاربر نهایی نمایندگی فروش بسیار شبیه هاست اشتراکی است. اگر شما به دنبال وب هاستینگ به عنوان روشی برای منبع درآمد هستید این مدل هاست بسیار مناسب است. اما اگر به دنبال هاستی برای وبسایت شخصی خودتان هستید این مدل لزوما گرینه خوبی نیست.
وب هاستینگ رایگان
ممکن است وبلاگ هایی با نام Websitename.blogspot.com یا websitename.wordpress.com دیده باشید. این نوع وبلاگ ها از لحاظ فنی نوعی از وب هاستیگ می باشند و مهمترین مزیت آن ها رایگان بودنشان است. اما قبل از آنکه از هاست رایگان استفاده کنید بهتر است از مشکلات جانبی آن آگاه باشید. یکی از بزرگترین محدودیت های هاست رایگان در کنار سایر محدودیت ها این است که مجبورید از قالب های که این هاست پیشنهاد می دهد استفاده کنید. به عبارتی شما واقعا نمی توانید با استفاده از هاست رایگان کسب و کار آنلاینتان را راه بیاندازید. این نوع هاست ها قابلیت های فروشگاهی کارامدی ارائه نمی دهند. به نظر من اگر می خواهید یک وبلاگ شخصی راه اندازی کنید که هزینه آن مقرون به صرفه باشد می توانید از هاست رایگان استفاده نمایید. اگر قصد و نیتان کسب درآمد آنلاین است هرگز از وب هاستینگ رایگان استفاده نکنید.
نتیجه گیری
قبل از ثبت نام در هر یک از پلت فرم های وب هاستینگ باید تحقیق کاملی در مورد هر یک انجام دهید تا دریابید که کدام یک برای شما مناسب است. استفاده از وب هاستینگ اشتراکی که ارزان تر است یک روش عالی برای راه اندازی و شروع کسب و کار آنلاین شما است. اما بعد از رشد کسب و کارتان می تونید هر یک از سرویس وب هاستینگ ابری یا حتی سروری مجازی خصوصی یا سروری اختصاصی را بکار گیرید.
وب هاستینگ می تواند موفقیت یا عدم موفقیت سرمایه گذاری آنلاین شما را رقم بزند. انتخاب درست آن می تواند در موفقیت یا شکست کسب و کار آنلاینتان تفاوت ایجاد کند.