کسب و کار خانگی اینترنتی

چطور کسب و کار خانگی اینترنتی خود را راه اندازی کنیم؟

زمان مطالعه: ۹ دقیقه

راه اندازی کسب و کار آنلاین خانگی !!! چرا؟

سلام دوستان، امروز میخوام به یکی از سوالاتی که خیلی زیاد از من پرسیده میشه پاسخ بدم.

چطور می تونیم کسب و کار خانگی خودمون را آنلاین کنیم؟

ما در یک دنیای دیجیتالی زندگی می کنیم. دنیای وب انقلاب عظیمی تو کسب و کار ایجاد کرده و به یکی از اقتصادی ترین پدیده های این دهه تبدیل شده. از همه مهمتر دری برای افرادی که به دنبال ایجاد یا راه اندازی کسب وکارشون هستند باز کرده. فرصت های کسب و کار برای افراد باهوش نامحدوده. امروزه مردم دوست دارند ابتدا به خوبی تحقیق کنند و سپس در آن راستا برای خرید تصمیم بگیرن.
مثلا حدود ۶۰ درصد خرده فروشان انگلیسی تونستن از طریق کانال های موبایل کسب و کارهای تجارت الکترونیک خودشون را افزایش بدن. آنها گفتند اگر محصول یا خدماتی برای فروش دارین باید از فرصتهاتون به درستی استفاده و زندگی راحتی برای خود دست و پا کنین. تنها چیزی که بهش احتایج دارین شیوه استفاده از برنامه های دیجیتالی، فناوری و کانال های فروش در دسترس هستن. با ایجاد وب سایت، خیلی ها به دنبال رویای کارافرین شدن هستند. بطوریکه امروزه وب درامد اضافی آنها به صورت تمام وقت یا پاره وقت را فراهم می کنه. بله وب میلیونرهای زیادی ایجاد کرده. وسوسه شدین تا امپراتوری کسب و کار خودتون رو راه اندازه کنین؟
باید بگم درحالیکه وب برای برخی ثروت زیادی ایجاد کرده افراد زیادی هم هستن که به برنامه های مختلف می پیوندن و هر فرصت کسب و کار ممکن را که پیدا می کنن می خرند و سایت هایی با موضوعات مختلف ایجاد می کنن. تمام کسب درامد آنها تنها برای چند ماهه. پس راه های موفقیت آنلاین چیه؟ در ادامه این مقاله سعی کردیم چند راه کار عملی برای چگونگی شروع کسب و کار تجارت الکترونیک خودتون ارائه بدیم. همچنین لیستی از برخی روش های مطمئن برای موفقیت در کسب و کار آنلاین تون آورده شده. پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشین و از این لیست در کسب و کار آنلاین خودتون استفاده کنین.

۱- در مورد محصول یا خدمات خود فکر کنید


مطمئنا اگر در موقعیتی هستید که می خواهید کسب و کار تجارت الکترونیک خودتون را شروع کنید به احتمال زیاد ایده ای در مورد محصول و خدمتی که می خواهید ارائه بدین دارید. قبل از هر چیزی ابتدا بررسی کنید که آیا نیاز است محصولتون در خانه تهیه و تولید بشه یا اینکه باید از یک منبع ثالثی این کار صورت بگیره. وقتیکه محصول و خدماتتون رو مورد بررسی قرار دادید و تصمیم گرفتید که چطور آنها رو تامین کنید دیگه وقتشه که کار رو شروع کنید.

۲- یک فضای کاری تولیدی تنظیم کنید

قبل از اینکه فروشگاه مجازی خودتون را راه اندازی کنین و بصورت آنلاین در آن حضور داشته باشین نیازه یک فضای تولیدی برای کار در آن برای خود دست و پا کنین. فضایی را انتخاب کنین که راحت و ارگونومی باشه. فاقد هر چیزی باشه که موجب حواس پرتی شما بشه. فضای کافی برای قرار دادن موجودی های بالقوه محصولاتتون، مصالح کسب و کارتون و کارهای کاغذ بازی را داشته باشه. یک میز و صندلی راحت هم داشته باشید. یک عکس و پوستر انگیزشی هم در فضا خیلی کمک می کنه.

۳- فروشگاه آنلاین و کانال شبکه های اجتماعی را تنظیم کنید

وقتی محصول و خدماتتون رو کامل بررسی و یک فضای کاری دوستانه برای خودتون طراحی کردین باید حضوری آنلاین در بازار کسب و کار تجارت الکترونیک برای خودتون ایجاد کنید. برای انجام این کار باید موارد زیر را انجام بدین:

  • یک لوگو برای خودتون انتخاب و ایجاد کنین
  • دارایی های کسب و کارتان مثل عکس ها، گرافیک ها و ویدئوها را جمع آوری کنین
  • برای خودتون یک وبسایت ایجاد کنید: می تونید از وردپرس که یک سیستم مدیریت محتوا کاربر پسند است استفاده کنین و نتایج خوبی بگیرین
  • کسب و کار خودتون رو برای اهداف تجاری و مالیاتی ثبت کنین
  • کانالهای شبکه اجتماعی از جمله اینستاگرام، فیس بوک و توییتر برای خود راه اندازی کنین

۴- بر ایجاد برند تمرکز کنید

موفق ترین کسب و کارها برندهایی قوی برای محصولات خود ایجاد کرده اند. از جمله کوکا- کولا، مایکروسافت، دیزنی، مک دونالد، مرسدس و غیره. در دنیای وب گوگل، eBay و آمازون کسب و کارهایی قوی بر اساس بخشی از برندسازی بزرگ ایجاد کرده اند. این کسب و کارهای بزرگ درک کردن که ایجاد برند قوی بخشی جدایی ناپذیر از موفقیته. با این حال هنوز هم بسیاری از صاحبان کسب و کارهای خانگی یا کوچک در وب حس می کنند ایجاد یک برند خوب خارج از دسترس اونهاست. برندسازی آنلاین که موثر باشه نیاز به بودجه بزرگی نداره. اولین موضوعی که باید درک کنین اینه که ویژگی های برندتون چیه و بعد تلاش به ایجاد برندتون کنین. باید سعی کنین که ارزش هایی مبتنی بر برندتون به مشتریان ارائه بدین که خود این کار می تونه باعث افزایش وفاداری مشتری به شما بشه.

۵- کسب و کار تجارت الکترونیک خود را به بازار بفروشید

برای جلب مردم به فروشگاه آنلاینتون فقط حضور آنلاین کافی نیست. برای ایجاد اعتبار برند و بدست آوردن مشتری وفادار باید هر کاری که از دستون بر میاد انجام بدین. اگر می خواهید که کسب و کارتون با موفقیت به فروش برسه باید یاد بگیرید که چطور کلمات کلیدی درستی برای صفحات وبسایت و توضیحات محصول انتخاب کنید تا به سئو سایت ( بهینه سازی موتور جستجو) کمک کنید. برای سئو باید تلاش کنین تا برای کلمات جستجو مرتبط در گوگل رتبه بگیرین .
علاوه بر موارد فوق شما نیاز دارین به طور منظم محتوا تازه ایجاد کنین و آن را با مخاطبان هدفتون به اشتراک بگذارین. این کار باعث گسترش دسترسی آنلاین به شما میشه. همچنین میزان شناخت از نام تجاری و برندتون رو افزایش میده و به طور پیوسته اعتبار جستجو شما را بالا می بره.
یکی از بهترین کارهایی که تو این زمینه میتونین انجام بدین اینه که یک وبلاگ راه اندازی کنین و مقاله هایی به مخاطبتون ارائه بدین که دربردارنده ارزش ها و دیدی از محصولاتتون باشه. زمانیکه محتوایی برای وبلاگتون ایجاد می کنید باید آن را از طریق پلت فرم های مختلف شبکه اجتماعی به اشتراک بگذارین. به اشتراک گذاشتن باعث افزایش تعداد مخاطبتون میشه.

۶- ارزش دادن به مشتری

اگرچه وب اقتصاد جدیدیه. اما قوانین کسب و کار سنتی همچنان توش اعمال می شه و ادامه داره. موفقترین کسب و کارها آنهایی هستن که بتون برای مشتریانشون ارزش ایجاد کنن. اولین چیزی که باعث میشه یه وبسایت به حیاتش ادامه بده اینه که بتونیم نیاز مشتری رو با ارائه اطلاعات در مورد خدمات یا محصول رفع کنیم. به عبارتی تنها در صورتی می تونین به موفقیت برسین که به مشتری اون چیزی که دوست داره ارائه بدین. لپ کلام، بسته به ارزشی داره که به مشتری می دین. هر چقدر وب سایت شما بتونه زندگی مشتریانتون را ساده تر کنه یا بهشون کمک کنه تا پولشون رو صرفه جویی کنن، کسب و کار شما براشون با ارزش تر میشه.

شما می تونین برای بازدیدکنندگانی که وارد وبسایتتون میشن یه راهنمایی در رابطه با نحوه استفاده از سایتتون قرار بدین. سایت شما باید اطلاعات کافی برای بازدیدکنندگان داشته باشه تا بتونن تصمیم بگیرن و اقدامی را که شما می خواین رو انجام بدن. اگر محصولی می فروشین توصیف دقیق هر محصول همراه با ویژگی ها و مزیت هاش ارائه بدین. اگر هم خدماتی ارائه میدین باید کاربر بتونه قیمتش رو تو سایت پیدا کنه یا حداقل شماره تلفنی برای تماس و براورد و ارزیابی وجود داشته باشه. مشتریان احتمالی شما باید بتونن پاسخ سوالاتشون رو تو سایت دریافت کنن. شما می تونین سوالات مشتریانتون رو جمع آوری کنین و تو صفحه پاسخ به سوالات متداول یا پاسخ به سوالات اخیر قرار بدین. به این ترتیب بازدیدکنندگان پاسخ رایج ترین سوالاتی که در سایت شما ارسال شده رو دریافت خواهند کرد.
بسیاری از وب مسترها به اشتباه سایتی پر از صفحات اسپم ایجاد می کنن به این امید که کاربران و موتورهای جستجو را فریب بدن. در حالیکه باید سایتی ایجاد کنن که کاربران بتونن توش به ارزشی دست پیدا کنن. این استراتژی شاید در کوتاه مدت به نفع صاحب وب سایت باشه و بهشون سود برسونه ولی در بلند مدت جواب نمیده. (موتورهای جستجو این سایتها رو به عنوان اسپم تشخصی داده و پنالتی می کنن و از صحنه رقابت خارج میشن.)

۷- تمرکز بر موقعیت های برد – برد

دنیای وب نشون داده که اگه بخوای به تنهایی پیش بری کار به جایی نمی بری. موتورهای جستجو به سایت هایی که توسط سایت های با کیفیت لینک داده میشن اعتبار می ده. تو دنیای اینترنت اگر بتونین راه هایی پیدا کنین که دارایی هایی که حاصل نوآری شماست با دیگران به اشتراک گذاشتن بشه برنده میشین. از شبکه های اجتماعی برای یافتن افراد و گروه های هم راستا با خودتون و همچنین برای دسترسی به بازار هدفتون استفاده کنین.

۸- وبسایت را برای مشتریان خود طراحی کنید

یکی از چالش هایی که صاحبان کسب و کارهای کوچک در اینترنت باهاش رو به رو میشن اینه که چطور خدمات مشتری را زنده نگه دارن اونم تو محیطی که تعامل ذاتا محدوده. چطور مشتری می تونه از سایت شما خرید کنه در حالیکه هرگز شما رو ندیده؟ محصولاتتون رو از نزدیک لمس نکرده؟ خوب همه اینها با طراحی و محتوا شروع میشه. طراحی باید بر اساس درک عمیقی از آنچه که مشتریان شما به دنبالش هستن، آنچه که انتظارش را دارن و اینکه چرا آنها به محصول شما احتیاج دارن باشه. اگر شما صنایع دستی یا پتو می فروشین سایت شما باید به گونه ساده و راحت طراحی بشه. وب سایت شما باید بخشی جدایی ناپذیر از طرح کسب و کار شما باشه.
وبسایتی که با محتوا عالی و به خوبی نوشته یا طراحی شده باشه می تونه تاثیری مثبت بر روی چشم انداز شما داشته باشه. طراحی باید به گونه ای انجام شده باشه که بازدید کننده را تشویق به کاری کنه که شما دوست دارین. وبسایت شما باید وسیله ای برای فروش بیشتر باشه. اگر وبسایت با هدف افزایش درامد یا اهداف بازاریابی طراحی نشه کاری جز هدر دادن پول نیست.
برای ایجاد وبسایت بهترین منبع مشتریانتون هستن. بازخورد مشتریانتون رو جستجو کنین و ازشون بپرسین که آیا سایت برای اونها کارامد هست یا نه. آیا آنها قبل از استفاده از سایت ثبت نام می کنن؟ آیا استفاده از سایت گیج کننده و سخته؟آیا لود شدن گرافیک خیلی کنده؟ آیا موتور جستجو به اندازه کافی منعطف نیست؟ به دقت به کامنتها توجه و سایت خود را بر اساس آن تنظیم کنین. ببینید چه چیزی کار می کنه و چه چیزی کار نمی کنه. اگر دانش فنی دارید می تونین سایت شخصی خودتون را ایجاد کنین.

۹- تشکیل تیمی از همکاران

ممکنه تلاشتونو کرده باشین و نتونسته باشین تمام چیزهایی که مشتریان شما می خوان و بهشون نیاز دارن ارائه بدین. شاید می خواین مقصد همه کاربران وب درصنعت خودتون باشین. اما ممکنه رسیدن به این هدف سخت باشه مخصوصا اگه منابع نیروی انسانی، توانایی های فنی و زمان خیلی محدود باشن یا نویسندگان کافی در دسترس نداشته باشین. به این ترتیب ممکنه بخواین با وبسایت های مکمل همکاری داشته باشین ( نه رقابت مستقیم) تا محتوا خودتون رو افزایش بدین. منابع اضافی فراهم کنین و ابزار بیشتری برای بازدیدکنندگان خود پیشنهاد بدین. همکاری با افراد یا گروه های درست موجب افزایش نمایش وبسایت و ایجاد اعتبار در صنعت شما میشه.

۱۰- آینده را پیش بینی نکنید

یک درس مهم وب اینه که آینده را نمی تونین پیش بینی کنین. اون چیزی که امروز بازارش داغه شاید فردا بازاری نداشته باشه. به عنوان مثال موتورهای جستجو را در نظر بگیرین. تنها طی پنج سال گذشته یاهو بوده سپس آلتاویستا و الان هم که گوگله. کی میدونه ۵ سال دیگه چه موتور جستجویی حکمفرما هست؟

در دنیای وب حتی پیش بینی محصول بعدی که بازار داغی داشته باشه یا استفاده وسیع بعدی از تکنولوژی موجود مشکله. تنها کلیدش هم هوشیاری و انعطاف پذیر بودن در ایجاد سایت و محصولاتتونه. چشم انداز وسیع از کسب و کارتان داشته باشین. بازخورد مشتریان از سایتاتتون رو بررسی کنین و بر اون چیزی که رقبا انجا می دن نظارت داشته باشین. باید عملکرد داده ها رو مورد ارزیابی قرار بدین تا میزان موفقیت محتوا وبلاگ و وبسایتون رو اندازه گیری کنید. برای اینکه بتونید این کار را با دقت انجام بدین باید یادبگیرین که چطور از گوگل آنلایتیک استفاده کنید.

نتیجه:

با توجه به وضعیت اقتصادی امروز جامعه راه اندازی کسب و کارهای خانگی آنلاین می تونه به افراد کمک کنه تا با استفاده از کمترین پیش نیازها ، فعالیت اقتصادی خودشون را شروع کنند و کسب درآمد داشته باشن. تجربه نشون داده که اگه کسب و کار خانگی حداقل استاندارهای مورد نیاز را داشته باشه و به درستی با استفاده از دیجیتال مارکتینگ خودش را نمایش بده به راحتی به درآمد های مالی خوبی دست پیدا می کنه و می تونه به عنوان یک کسب و کار موفق شناخته شده بشه.

اگر سوالی در مورد راه اندازی کسب و کارخانگی اینترنتی داشتید حتما در بخش نظرات از ما بپرسید تا جوابتون را بدیم.

محمد مهدی فلاح – مشاور کسب و کارهای اینترنتی

4/5 (1 Review)

2 دیدگاه دربارهٔ «چطور کسب و کار خانگی اینترنتی خود را راه اندازی کنیم؟»

  1. عباس ساكت

    سلام وقت بخير من مغازه دارم ميخواستم فروشگاه مجازي هم داشته باشم

    1. سلام، خیلی عالیه،
      همینجور که داریم میبینیم کسب و کارهای اینترنتی روز به روز در حال پیشرفت هستند و سهم زیادی از بازار را دارن میگیرن.
      همکاران ما با شما ارتباط برقرار می کنند تا مشاوره تخصصی رایگان به شما بدند. امیدوارم که موفق باشید و آسمون کسب و کارتون همیشه آفتابی آفتابی باشه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *