زندگی نامه استیو جابز

زندگینامه استیو جابز

زمان مطالعه: ۷ دقیقه

استیو جابز که بود؟

استیون پل جابز یک مخترع، طراح و کارآفرین آمریکایی بود. او بنیانگذار و رئیس اجرایی شرکت کامپیوتری اپل بود. محصولات انقلابی اپل شامل iPad، iPhone،  iPodمی باشند. او در سال ۱۹۵۵ به دنیا آمد. والدین او دو دانشجو فارغ التحصیل دانشگاه Wisconsin بودند که او را به عنوان فرزند نپذیرفتند. او فردی باهوش ولی بی جهت بود. او دانشگاه را رها کرد و آزمایش های مختلفی را قبل از تاسیس شرکت اپل به همراه استیو زونیاک در سال ۱۹۷۶ انجام داد. استیو جابز در سال ۱۹۸۵ شرکت را ترک کرد. استودیو انیمیشن pixar را راه اندازی کرد و بیش از ده سال بعد دوباره به اپل بازگشت. او در سال ۲۰۱۱ بعد از نبرد طولانی با سرطان درگذشت.

شاید برای شما جالب باشد: زندگی نامه ایلان ماسک

والدین و فرزند خواندگی استیو جابز

استیو جابز از مادری بنام جوآن شایبل (بعدا جوآن سیمپسون) و پدرش عبدالفتاح جان جندلی که دو دانشجو فارغ التحصیل دانشگاه ویسکونسین بودند به دنیا آمد. آنها بعد از به دنیا آمدنش او را به فرزندی نپذیرفتند. پدر جندلی استاد علوم سیاسی سوریه بود. مادرش شایبل یک روان درمان بود. بعد از مدت کوتاهی جابز به فرزند خواندگی پذیرفته شد. بعد از فرزندخواندگی جابز، والدین وی با هم ازدواج کردند و فرزند دیگری بنام مونا سیمپسون به دنیا آوردند. هنگامیکه استیو جابز ۲۷ سال داشت این اطلاعات را از والدین خود کشف کرد. در زمان نوزادی جابز توسط کلارا و پل جابز به فرزندی گرفته شدند و نامش استیون پل جابز نام گرفت. کلارا یک حسابدار و پل یک سرباز قدیمی گارد ساحلی بود.

دوران کودکی استیو جابز

استیو جابز در ۲۴ ماه فوریه سال ۱۹۵۵ در سان فرانسیسکو کالیفرنیا به دنیا آمد. او با خانواده بیولوژیکی خود در مونتین ویو کالیفرنیا که امروزه به سیلسکون ولی شناخته می شود زندگی می کرد. او به همراه پدرش در گاراژ خانوادگی خود در زمینه الکترونیکی مشغول به کار بود. پدرش پل به او یاد داد چطور دستگاه های الکترونیکی را از هم جدا کند و دوباره بازسازی نماید. این کار یک سرگرمی بود که اعتماد به نفس، سرسختی و مهارت مکانیکی را در جوانان به وجود می آورد.

تحصیلات و کالج استیو جابز

اگرچه جابز فردی همیشه متفکر و مبتکر بود اما دوران جوانی اش پر از دلسردی نسبت به تحصیلات مدرسه بود. استیو جابز به دلیل خستگی در دوران ابتدایی شوخی های زننده ای انجام می داد و معلم کلاس چهارم مجبور بود با رشوه به او درس دهد. جابز آنقدر امتحاناتش را به خوبی پشت سر می گذاشت که مسئولین مدرسه می خواستند جهشی به مدرسه دبیرستان بفرستند اما ولدینش این درخواست را رد کردند.

بعد از دوران دبیرستان، جابز در کالج پورتلند اورگان ثبت نام کرد. بعد از گذشت شش ماه از آنجا که او هدفی نداشت کالج را رها کرد و حدود ۱۸ ماه را در کلاس های خلاقیت مدرسه گذراند. بعدها استیو جابز بازگو کرد که چطور یک دوره خوشنویسی عشقش را به تایپوگرافی توسعه داد.

در سال ۱۹۷۴، جابز به عنوان طراحی بازی های ویدئویی آتاری استخدام شد. بعد از شش ماه او شرکت را برای یافتن روشنگری های روحی و معنوی به مقصد هند ترک کرد. در این سفر او مصرف داروهای روانگردان را امتحان کرد.

استیو زونیاک و استیو جابز

هنگامیکه جابز در دبیرستان هومستد ثبت نام کرده بود به شریک آینده و بنیانگذار شرکت کامپیوتری اپل بنام زونیاک معرفی شد. زونیاک کسی بود که در دانشکاه کالیفرنیا برکلی درس می خواند. زونیاک طی مصاحبه ای که در سال ۲۰۰۷ با PC World داشت در مورد اینکه چرا اینقدر با جابز جور بود صحبت کرد. زونیاک گفته بود که جابز و او عاشق الکترونیک و روش پیوند دادن تراشه های الکترونیکی بودند. او گفته بود که افراد بسیار کمی به ویژه در آن زمان بودند که ایده و تصوری در مورد تراشه ها داشته باشند. اینکه تراشه ها چه هستند، چطور کار می کنند و چه کاری را انجام می دهند. من کامپیوترهای زیادی طراحی کرده بودم. از این رو در الکترونیک و طراحی کامپیوتر چند قدم از او جلوتر بودم. اما با این وجود من و جابز علایق مشترکی داشتیم.

تاسیس و ترک شرکت اپل

در سال ۱۹۷۶ زمانیکه جابز تنها ۲۱ سال داشت به همراه زونیاک شرکت کامپیوتری اپل را در گاراژ خانوادگی شان راه اندازی کردند. آنها پول لازم برای سرمایه گذاری در این کارآفرینی را با فروش اتوبوس فولکس واگن جابز و ماشین حساب محبوب زونیاک جور کردند. جابز و زونیاک با راه اندازی اپل انقلاب بزرگی در صنعت کامپیوتر ایجاد کردند. اپل توانسته بود با ساخت دستگاه های کوچکتر، ارزانتر، بصری و قابل دسترس برای هر مصرف کننده فناوری جدیدی ارائه دهد.

زونیاک در فکر طراحی کامپیوترهای شخصی کاربر پسند بود. جابز نیز مسئولیت های بازاریابی را بر عهده داشت. آنها در ابتدا هر کامپیوتر را با قیمت ۶۶۶ دلار و ۶۶ سنت  به بازار عرضه کردند. اپل ۱ حدود ۷۷۷ هزار دلار برای شرکت سود داشت. سه سال بعد دومین مدل اپل ارائه شد. با ارائه نسخه اپل ۲ فروش شرکت تا ۷۰۰ درصد یعنی حدود ۱۳۹ میلیون دلار افزایش داشت.

در سال ۱۹۸۰ شرکت کامپیوتری اپل با ارزش ۱٫۲ بیلیون دلار به یک شرکت سهامی عام تبدیل شد. جابز به دنبال کارشناس بازاریابی شرکت پپسی- کولا بنام جان اسکولی بود تا مدیر عامل اپل شود. محصولات بعدی شرکت اپل طراحی چشمگیری داشتند اما با این حال موجب نا امیدی و دلسردی مصرف کننده شده بود. ناگهان فروش شرکت IBM از اپل پیشی گرفت و اپل مجبور بود با IBM که شرکتی مسلط در زمینه کامپیوترهای PC بود وارد رقابت شود.

در سال ۱۹۸۴ شرکت اپل مکینتاش را منتشر کرد. با وجود فروش مثبت و عملکرد بسیار خوبی که این محصول در مقایسه با PC های شرکت IMB داشت هنوز با IBM سازگار نبود. اسکولی معتقد بود که جابز به اپل آسیب می زند. از این رو مدیران شرکت اپل او را بازخواست کردند. در واقع جابز با داشتن موقعیت رسمی در شرکتی که خودش تاسیس کرده بود به حاشیه کشیده شد و در نهایت در سال ۱۹۸۵ اپل را ترک کرد.

راه اندازی شرکت NeXT

او بعد از ترک اپل یک شرکت جدید سخت افزاری و نرم افزاری بنام NeXT تاسیس کرد. هدف این شرکت فروش سیستم عامل های تخصصی به آمریکا بود. سرانجام اپل این شرکت را در سال ۱۹۹۶ با قیمت ۴۲۹ میلیون دلار خریداری کرد.

احیای اپل

در سال ۱۹۹۷ جابز دوباره به پست قبلی اش یه عنوان مدیرعامل اپل برگشت. او موفقیت اپل را در سال ۱۹۷۰ برانگیخت و در دهه ۱۹۹۰ دوباره اپل را زنده کرد. محصول جذاب جابز نظیر iMac، کمپین های موثر برندینگ و طراحی های شیک محصولات توانست توجه مصرف کنندگان را یکبار دیگر به خود جلب نماید.

در سالهای بعد اپل محصولات انقلابی دیگری نظیر Macbook Air، iPod، iPhone ارائه کرد که همه اینها حاکی از تکامل فناوری بود. بعد از عرضه محصولات جدید اپل، بسیاری از شرکت های رقیب برای تولید فناوری های قابل مقایسه تلاش کردند.

گزارش های فصلی اپل بهبود قابل ملاحظه ای در سال ۲۰۰۷ را نشان می داد. ارزش قیمت سهام به ازاری هر سهم ۱۹۹ دلار و ۹۹ سنت بود و شرکت سودی حدود ۱٫۵۸ بیلیون دلار کسب کرد. ۱۸ بیلیون دلار مازاد در بانک و بدهی صفر را به خود اختصاص داد. در سال ۲۰۰۸ اپل به دومین خرده فروشی بزرگ امریکا تبدیل شد. همچنین در مجله فورتن رتبه یک را در میان ۵۰۰ شرکت بزرگ امریکایی به خود اختصاص داد.

استیو جابز و Pixar

در سال ۱۹۸۶ جابز یک شرکت انیمیشنی از جورج لوکاس خریداری کرد که بعدها به استودیو انیمیشن Pixar تبدیل شد. با توجه به اعتقادی که جابز به Pixar داشت حدود ۵۰ میلیون دلار از پولش را برای سرمایه گذاری در این شرکت صرف کرد.

این استودیو به تولید فیلم های بسیار محبوبی از قبیل داستان اسباب بازی، یافتن نمو و بارونکردنی ها پرداخت. فیلم های استودیو Pixar در مجموع درآمدی حدود ۴ بیلیون دلار به همراه داشتند. این استودیو در سال ۲۰۰۶ با دیزنی والت ادغام شد.

در سال ۲۰۱۱ فوربز ثروت جابز از فروش استودیو Pixar به دیزنی لند در سال ۲۰۰۶ را حدود ۶٫۵ تا ۷ بیلیون دلار تخمین زد. با این حال اگر جابز در هنگام ترک اپل سهام شرکتش را در سال ۱۹۸۵ نمی فروخت و یک دهه از اپل دور نمی شد و همچنان آن را اداره می کرد ثروتش ۳۶ بیلیون دلار می بود.

همسر و فرزندان استیو جابز

جابز و لوران پاول در ۱۸ ماه می سال ۱۹۹۱ ازدواج کردند. این زوج در اوایل دهه ۱۹۹۰ در مدرسه استنفورد یکدیگر را دیدند. در آن زمان پاول دانشجو MBA بود. آنها در پالو آلتو کالیفرنیا به همراه سه فرزندشان رید، ارین و اوا زندگی می کردند.

جابز همچنین یک دختر بنام لیزا از دوست دخترش کریستین برنان در سال ۱۹۷۸ زمانیکه ۲۳ سال بود، داشت. او پدر بودن این دختر را در دادگاه رد کرد و ادعا کرد که عقیم است. لیزا برنان جابز کتابی در مورد دوران کودکیش و رابطه اش با جابز نوشت که در سال ۲۰۱۸ چاپ شد. در سال ۱۹۸۰ نوشت که نتایج آزمایش DNA او و جابز با هم تطابق داشته است. جابز هیچ ارتباطی با دخترش تا سن ۷ سالگی نداشت. تا اینکه دخترش به سن نوجوانی رسید و برای زندگی نزد پدرش آمد.

نبرد استیو جابز با سرطان

در سال ۲۰۰۳ جابز فهمید که سرطان نورواندوکرین دارد که یکی از نمونه های نادر سرطان پانکراس است. بجای اینکه سریعا اقدام به عمل کند رژیم خود را تغییر داد. او برای نه ماه عمل را به تعوبق انداخت و هیئت مدیره اپل را عصبی کرد. مدیران می ترسیدند اگر سهامداران بفهمند مدیر عامل مریض است سهامشان را پس بگیرند.

در سال ۲۰۰۴ با عمل موفقیت آمیز جابز تومور پانکراس برداشته شد. در سال ۲۰۰۹ جابز متوجه کاهش وزن خود شد و پیش بینی می کرد مشکل سلامتی اش برگشته است که شامل پیوند کبد بود. جابز با بیان اینکه با عدم تعادل هورمون برخورد کرده است به تمامی نگرانی پاسخ داد. چند روز بعد او به یک مرخصی شش ماهه رفت. جابز در ایمیلی به کارمندانش گفت که مشکل سلامتی اش پیچیده تر از آن چیزی است که فکر می کرد. سپس تیم کوک را به عنوان مسئول عملیات امروز اپل معرفی کرد.

در سال ۲۰۱۰ از محصول iPad اپل رونمایی شد و جابز به عنوان استاد مراسم از این محصول رونمایی کرد. در ژانویه سال ۲۰۱۱ جابز مرخصی پزشکی گرفت و در ماه اگوست از سمت مدیرعاملی استعفا داد و کارها را یه تیم کوک واگذار کرد.

مرگ استیو جابز

جابز در ۵ اکتبر سال ۲۰۱۱ در پالو آلتو بعد از یک ده نبرد با سرطان پانکراس تنها زمانیکه ۵۶ سال سن داشت از دنیا رفت.

این زندگی نامه ترجمه ای آزاد از سایت بیوگرافی دات کام است.
https://www.biography.com/business-figure/steve-jobs

0/5 (0 Reviews)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *