چطور استراتژی برندینگ کسب و کار خود را توسعه دهید؟ وقتی از کلمه برندینگ می شنوید، احتمالا بلافاصله به لوگو فکر می کنید. این کلمه از ریشه کلمه brandr به معنای سوختن می آید و اشاره به درج یک علامت و داغ کردن آن بر روی یک وسیله برای نشان دادن مالکیت آن داشته است. مارک های طلایی مک دونالد ، نشان خاص قرمز کوکاکولا و خطوط ساده اپل، همه ی آنها بلافاصله به عنوان یک برند شناخته می شوند. هر چند که یک برند چیزی بسیار فراتر از یک لوگو است و برای ساخت یک برند قوی شما نیاز به یک برنامه استراتژی جامع خواهید داشت.
استراتژی برندینگ این شرکت ها چیست؟
به نظر شما شرکت کاله آمل مازندران و یا شرکت اپل اعتبار به دست آمده را از یک لوگو به دست آورده اند؟
به شما پیشنهاد می کنیم تا بیوگرافی غلامعلی سلیمانی مالک کارخانه کاله را بخوانید
فراتر از اسم و لوگو شما، برند چیزی است که در عدم حضور شما در یک مکان مردم درباره آن صحبت می کنند. یک مفهومی از شما که در قلب و ذهن مشتریان وجود دارد. این موضوع بدین معنی نیست که شما نمی توانید آن را تغییر دهید چون شما می توانید با استفاده از ارتباطات ، برخورد با مشتری، و خیلی عوامل دیگر بر روی آن تاثیر مستقیم بگذارید و اعتبار برند خود را تغییر دهید. اما برای اینکه فعالیت های شما تاثیرگذار شود باید یک برنامه داشته باشید. در این مطلب به شما خواهیم گفت که چطور برنامه جامع استراتژی برندینگ خود را آماده کنید.
چرا برندینگ مهم است؟ چرا باید به خود زحمت بدهیم و درباره ساخت یک برند فکر کنیم؟ چرا نمی توانیم فقط محصولات و خدمات خود را عرضه کنیم و اجازه بدهیم که آنها راه خود را پیدا کنند؟
خب برندینگ …
• به شما اجازه می دهد تا از رقبای خود متفاوت باشید ساخت یک نام تجاری بالاتر از محصولات و خدمات به شما اجازه می دهد تا چیزی بیشتر از یک جنس قابل عرضه باشید. به شما اجازه می دهد تا بر آن چه که استوار هستید را نشان دهید و تفاوت شما در رقابت را به نمایش می گذارد. • به شما کمک می کند تا مشتریان وفادار بسازید افراد خلاق در دنیا وقتی به یک کامپیوتر جدید نیاز دارند بلافاصله به سراغ اپل خواهند رفت بدون اینکه وقت خود را برای بررسی دستگاههای شرکت های دیگر تلف کنند. اینجا است که قدرت برند مشخص خواهد شد. یک برند قدرتمند می تواند جامعه ای از طرفداران ایجاد کند که همیشه شما را به رقبایتان ترجیح می دهند. • به شما اجازه می دهد تا قیمت بالاتری داشته باشید یک نام تجاری قوی ارزش بیشتری دارد و طرفداران با کمال میل مایل به پرداخت هزینه بیشتری خواهند بود حتی زمانی که محصول یا خدمات شما بر اساس آمار و اطلاعات از دیگران برتری نداشته باشد.
چرا به یک استراتژی برندینگ نیاز دارید؟ خب تا اینجا فهمیدیم که برندینگ در کسب و کار مهم است. چرا یک استراتژی رسمی برندینگ نیاز دارید؟
یک استراتژِی قوی برندینگ …
• تصمیمات کسب و کار شما را مشخص می کند برندینگ به شما کمک می کند تا بفهمید که کدام محصول یا خدمت را باید توسعه دهید و اینکه چطور آن را به بازار عرضه کنید، لحن گفتار شما در ارتباطات به چه صورت باشد، چه محتوایی برای سایت خود آماده کنید و …. • تیم شما را در یک نقطه نگه می دارد اگر شما به تنهایی کار می کنید یا اینکه با آزاد کاران کار می کنید و یا اینکه چند نفر را استخدام کرده اید، همه باید خصوصیات برند شما را بشناسند. اگر برند شما فقط در فکر شما باشد و این افراد از آن اطلاعای نداشته باشند خیلی بعید است که بتوانمد کمکی برای بهبود آن داشته باشند. • به شما کمک خواهد کرد تا یکپارچه و سازگار باشید هر ارتباطی با برند شما تکه ای از پازل است و استراتژی به شما کمک می کند تا یک تصویر واحد از برند خود در ذهن و قلب مشتری ایجاد کنید و این همان چیزی است که شما می خواهید باشد.
چطور یک استراتژی برندینگ توسعه دهیم؟ قبل از شروع تدوین استراتژی برند شما باید با اهداف کلی کسب و کار، مخاطبان هدف و مشتریان ایده ال شما هماهنگ باشد. اطمینان حاصی کنید که این موارد را رعایت کنید تا بتوانید یک استراتژی مناسب برای برند خود ایجاد کنید.
۵ کلید اصلی از استراتژی برندینگ تدوین استراتژی برندینگ واحدی وجود ندارد که برای همه کسب و کارها در دنیا به صورت یکسان آن را انجام دهند، اما یکسری المان های اصلی وجود دارد که اکثر مشاوران کسب و کار اعتقاد دارند که باید در استراتژی برندینگ شما وجود داشته باشند.
۵ المان اصلی که می خواهیم آنها را بررسی کنیم: ۱- هدف برند ۲- ارزش ها ۳- شخصیت برند ۴- موقعیت برند ۵- هویت برند
۱- هدف را پیدا کنید
همانطور که سیمون سینگ در یکی معروفترین گفتگو های تد (TED) می گوید: مردم آن چیزی که شما انجام میدهید را نخواهد خرید، اما آنها دلیلی که شما این کار را انجام می دهید خواهند خرید. ( منظور این هست که افراد برای محصولات و یا خدمات شما پولی پرداخت نمی کنند، آنها برای دلیلی که آن محصول و یا خدمت ارائه شده پول می دهند.)
خیلی خوب است که شما یک محصول و یا خدمت عالی دارید، اما داشتن یک چشم انداز وسیع از آن چه که می خواهید به آن برسید می تواند افرادی را به سوی شما جلب کند که به دنبال همان هدف هستند و در نهایت با احتمال بالایی به مشتریان وفادار شما تبدیل خواهند شد. هدف شما دلیل وجود کسب و کارتان است، چرا صبح ها از تخت خواب بلند می شوید و به سر کار می روید و اینکه چرا باید برای دیگران اهمیت داشته باشد.
شما ممکن است که یک ایده خیلی واضع از اینکه چرا کسب و کارتان را شروع کرده اید داشته باشید، برای مثال شاید آزاد باشید تا تصمیمات خودتان را بگیرید، یا اینکه زمان بیشتری برای بودن با خانواده داشته باشید اما شما باید به تصویر بزرگتری از نتیجه کاری که برای مشتریان خود انجام می دهید داشته باشید یا تاثیر که می خواهید بر روی دنیا بگذارید. اسم این را هدف خود بگذارید، بیانیه ماموریت شما، یا با توجه به صحبت های سیمون سنک “چرای شما؟” پس شما باید یک ایده واضع از دلیل وجود خودتان داشته باشید ( و این دلیل نمی تواند کسب درآمد مالی باشد). مشتریان نسبت به اضهارات اغراق آمیز برند ها، اهداف غیر واقعی آنها واکنش نشان می دهند، پس از آنچه وعده می دهید مطمئن باشید.
۲- ارزش های اصلی خود را مشخص کنید
ارزش های اصلی هسته برند شما هستند، چیزی که بر روی آنها استوار هستید. مثل هدف برند، واضع بودن ارزش ها می تواند مشتریانی که به دنبال این ارزش ها هستند را برای شما جذب کنند. این ارزش ها می توانند تصمیمات کسب و کار شما را هدایت کنند و استراتژی های تجاری شما قدرت دهند. شما نمی توانید همه چیز برای همه کس باشید، پس مشخص کردن ارزش ها به شما کمک می کند تا بدانید چطور فعالیت کنید اینکه وب سایت شما ساده و راحت باشد یا اینکه سایت با جزییات بالا و پیچیده، اینکه محصولاتی که اماده می کنید بهترین کیفیت ممکن را داشته باشند و یا اینکه کیفیت را کمتر در نظر بگیرید تا قیمت مناسبی را ارائه دهید.
به یاد داشته باشید که استراتژی برندینگ شما تفاوت های شما با رقبایتان است. ویژگی خاصی که می توانید داشته باشید و در همه کارهایتان یکسان باشد. بزرگترین نقطه قوت شما چیست؟ چه ارزشی را به طور مداوم و بدون شکست می توانید داشته باشید؟
این ارزشها باید با معنی و قابل اجرا باشند. باید واضع باشد که شما با چه ارزشی کار می کنید و چه چیزی برای مشتریان به ارمغان می آورید. یکپارچگی، صداقت، خدمات مشتری خوب، اگر شما این ارزش ها را ندارید بهتر است کسب و کار خود را تعطیل کنید. عمومی نباشید و سعی کنید به خاطر ارزش خود خاص باشید
۳- شخصیت برند خود را بسازید
اگر برند شما یک شخص باشد، چه شخصیتی دارد؟ این موضوع کمتر مشخص است، اما واقعا می تواند به شما کمک کند تا بهترین انتخاب های ممکن را در زمان ایجاد ارتباط پیدا کنید و اینکه چه نوع محتوایی را برای نمایش لحن برند خود مشخص کنید.
آیا شخصیت برند شما یک مربی خردمند یا یک نوجوان است؟ یک دکتر که برای دیگران دارو تجویز می کند، یا یک مربی که برای رسیدن به هدف شما را تمرین میدهد. مثل یک خانواده حامی یا یک دوست خوش گذران؟
سعی کنید که یک عنوان توصیفی برای برند خود مشخص کنید. سنتی یا با نوآوری بالا؟ خوشگذران یا محافظه کار و قابل اعتماد. هر چه ان تصویر واضع تر باشد بیشتر کاربرد خواهد داشت.
۴- موقعیت خود را مشخص کنید
موقعیت شما با ویژگی های شما معنی پیدا می کند و چیزی است که شما را از دیگر بازی کنندگان جدا خواهد کرد. باید در مورد مزایا محصول و یا خدمات خود واضح باشید. برای هر یک از این مزایا باید یک دلیل باور پذیر داشته باشید، چیزی که ادعای شما را ثابت کند و اعتبار شما را افزایش دهد. برای مثال اگر برای شرکتی پیشنهاد خدمات دیجیتال مارکتینک می دهید با هدف افزایش فروش باید برای این کار یک مثال هم داشته باشید، و طبق آمار و اطلاعات گفته خود را اثبات کنید.
مطمئن شوید همه نیازمندی های ابتدای را دارید و علاوه بر آن مزایای ویژه ای داشته باشید که شما را از رقبا جدا کند. برای مثال فرض کنیم که شما یک برند خشکشویی دارید، مزیت ساده این است که شما به درستی لباس ها را تمیز کنید فراتر از آن باید روش هایی پیدا کنید که در آنها به طور معناداری نسبت به رقبا متفاوت باشید. شاید شما بتوانید به مشتریان اجازه دهید تا با توجه به نوع لباس ها انتخاب کنند که با چه دمایی از اب شستشو شوند.
شما باید مزایای عملکردی و احساسی را با هم در نظر بگیرید. به عنوان یک منشی مجازی، شما ممکن است حسابداری دقیق، مدیریت ایمیل ها، یا خدمات برنامه ریزی را ارائه کنید اینها جزو مزیت کاربردی شما است اما شما می توانید باعث ایجاد آرامش شوید که از روبراه بودن کارهها را به مشتری القا می شود و اینکه توانایی تمرکز بر فعالیت مهم را به شخص می دهید که جزو مزایای احساسی می باشد.
۵- هویت برند خود را بسازید
بخش آخر از تدوین استراتژی برندینگ شما به همان ریشه کلمه برند ” brandr” باز می گردد. طراحی های ملموس که مشتریان به طور مستقیم می بینند و یا تجربه می کنند که شامل نام برند شما و لوگوی شما می شوند. ست رنگی، تایپوگرافی، شکل ها و … تمام این المان ها برای آن است که مشتریان برند شما را در تمام ارتباطات بشناسند حتی اگر نام برند شما مشخص نباشد. با دقت به معنی و روانشناسی رنگ ها ، داشتن یک لوگو منحصر بفرد، داشتن بسته بندی مناسب برای تحویل محصول به مشتری فکر کنید
مرحله بعدی چیست؟
شما ممکن است برای شروع کار خود بی تاب باشید اما بهتر است در ابتدا این موارد را بررسی کرده و استراتژی برندینگ مناسب مجموعه خود را پیاده کنید و مطمئن باشید که این کار در آینده برای شما زمان و سرمایه را ذخیره خواهد کرد.
وقتی کار تدوین استراتژی برندینگ خود را انجام دادید، تمام نقاط ارتباط خود با مشتریان را بررسی کرده (صفحات وب سایت، درباره ما، شبکه های اجتماعی و …) تا مطمئن شوید همه چیز در یک راستا قرار گرفته است. برندینگ فقط چیزی مربوط به اشکال ظاهری نیست بلکه تماما در مورد اهداف و ارزش های سازمان شما است.
نیشا وب به عنوان یک شرکت برندینگ در مازندران اماده ارائه خدمات به مشتریان عزیز می باشد.
برند سازی مجموعه مبلی ها یکی از نمونه کارهای برندینگ در استان مازندران است
درخواست مشاوره
برای کسب اطلاعات بیشتر درخواست مشاوره خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
سلام و احترام
خیلی ممنونم از محتوای بسیار خوبی که در سایت فراهم کردید.
چون از مطالبتون استفاده کردم بنظرم اومد که یک نکته رو عرض کنم و اون اینکه علیرغم غنای علمی بالای مطالب و نگارش زیا و وروان نگارند اما متاسفانه اشتباهات املایی زیادی در مقالات وجود داره که قطعا بخاطر سرعت عمل نگارنده بوده. فقط بنظرم حیف اومد و گفتم این نکته رو عرض کنم.
باز هم متشکرم از مطالب خوبتون
ممنون از لطف شما، و انرژی ای که به ما میدین.
تمام تلاش خودمون را می کنیم که از این دست اشتباهات نداشته باشیم.
با تشکر از شما همراه گرامی