پلن دیجیتال مارکتینگ چیست

چگونه پلن دیجیتال مارکتینگ بنویسیم؟ همراه با نمونه برنامه دیجیتال مارکتینگ

زمان مطالعه: ۷ دقیقه

بین هزاران تبلیغی که هر فرد معمولی در روز می‌بیند، باید طوری کار کنید که برنامه شما برجسته شود و به گوش مخاطب هدف برسد. یک پلن دیجیتال مارکتینگ، چگونگی رسیدن به اهداف کسب و کارتان را در یک بازه زمانی مشخص می‌کند. برنامه دیجیتال مارکتینگ باید مواردی مثل سئو، آنالیز، شبکه‌های اجتماعی، اهداف استراتژی و… را در نظر بگیرد.
دیجیتال مارکتینگ یکی از روش‌های موثر در برقراری ارتباط با مشتریان است. شما می‌توانید با مخاطبان خود کانال و شبکه دلخواهشان ارتباط بگیرید. در این مطلب در مورد اینکه چگونه یک دیجیتال مارکتینگ پلن بنویسیم؟ صحبت می‌کنیم.

نمونه پلن دیجیتال مارکتینگ

نام و ایمیل خود را وارد کنید، تا هدیه نمونه پلن دیجیتال مارکتینگ رایگان زیر را دریافت کنید:

مراحل نوشتن یک برنامه دیجیتال مارکتینگ

اگر شما از ایده نوشتن برنامه بازاریابی واهمه دارید و هیچ اطلاعاتی در این زمینه ندارید نگران نباشید، در واقع این کار راحت تر از چیزی است که شما فکر می‌کنید. نوشتن یک برنامه دیجیتال مارکتینگ لازم نیست پیچیده و وقت گیر باشد. برای راحت تر شدن کار ما در این مطلب ۵ قدم ابتدایی کار را به شما می گوییم و در مطلب بعدی ۵ قدم باقی مانده را به شما آموزش می دهیم. به نظر خوبه، نه؟


عالیه بیاید با هم شروع کنیم…

چگونه برنامه دیجیتال مارکتینگ بنویسیم

هدف های هوشمند بازاریابی را تعریف کنید

اولین قدم در نوشتن پلن دیجیتال مارکتینگ، تعریف هدف های هوشمند برای وب سایت اولین بخش توسعه برنامه بازاریابی است. اهداف بازاریابی شما باید با اهدافی که برای وب سایت خود در نظر گرفته اید یکی باشد. با اهداف هوشمند (مشخص – قابل سنجش – قابل دست یابی – مرتبط – زماندار ) وب سایت خود شروع کنید و به این نکته توجه کنید که چطور با استفاده از بازاریابی می توانید به آنها دست پیدا کنید. بعد برای هر یک از کمپین های بازاریابی خود اهداف هوشمند تعریف کنید.

مشخص ( Specific )
بازاریابی خود را برای دستیابی به چه هدفی می خواهید؟ مشخص کنید. آیا فقط می خواهید ترافیک بیشتری برای سایت خود به دست بیاورید؟ یا می خواهید سرنخ های بیشتری برای فروش به دست بیاورید؟ و یا اینکه می خواهید نام تجاری خود (برند) را شناخته تر کنید؟
با پاسخ به سوالاتی از این دست می توانید دقیقا مشخص کنید که به دنبال چه چیزی هستید.

قابل اندازه گیری (Measurable )
بسنجید که چطور می خواهید نتایج به دست آمده از کمپین بازاریابی خود را اندازه گیری کنید. تا زمانی که شما نتوانید نتایج به دست آمده را اندازه گیری کنید پیاده سازی بزرگترین کمپین های تبلیغاتی هم برای شما موثر نخواهند بود.

قابل دست یابی (Attainable )
در مورد اینکه آیا دستیابی به هدف مورد نظر با بودجه، زمان، و منابع شما قابل دستیابی است ، واقع بینانه باشید. با اجرای هر نوع فعالیت از نوع بازاریابی، شما به راحتی زمان و پول خود را از دست می دهید. تنظیم بودجه مشخص و محدودیت زمان، به شما کمک می کند تا از مصرف شدن بیش از اندازه منابع جلوگیری کند.

مرتبط ( Relevant )
در مرحله بعدی، از خود بپرسید که چطور رسیدن به اهداف بازاریابی خود به شما کمک می کند تا به اهداف کسب و کار خود برسید. افزایش ترافیک وب سایت خوشحال ، افزایش فالوور تویتتر، افزایش فالور اینستاگرام، و رتبه بندی گوگل جالب است اما موضوع مهم تر این است که چطور تمام این کارها به کسب و کار شما کمک می کند؟ باید یک همبستگی مستقیم برای آنها پیدا کنید.

زماندار (Timely )
برای تمام کمپین های بازاریابی خود بازه زمانی مشخص کنید، تا هزینه های شما محدود شود، تا بتوانید کارایی خود را اندازه بگیرید. اندازه گیری عملکرد شما را افزایش می دهد و می توانید به راحتی شرایط مختلف را بررسی کنید و بهترین ها را برای کسب و کار خود پیاده کنید.

مشتریان با ارزش بالا را هدف قرار دهید ( HVCs )

ما در یک مطلب جداگانه در مورد اینکه چطور ارزش عمر مشتری محاسبه کنید تا بتوانید بازاری از مشتریان با ارزش برای خود فراهم کنید صحبت می کنیم. شناختن مشتریان ارزشمند برای هر کسب و کاری مهم است. به طور طبیعی بازدیدکنندگانی که می خواهید به وب سایت شما وارد شوند، باید همان مشخصات مورد نظر را داشته باشند. هدف شما این است که بازدیدکنندگان به مشتریان با ارزش بالا تبدیل شوند تا بیشترین سود را برای شرکت شما به همراه آورند.

به داشتن مشتریان وفاداری فکر کنید، که برای مدت طولانی همراه شما هستند و درآمد تکراری را برای کسب و کار شما ایجاد می کنند. اگر بازدیدکنندگان وب سایت شامل مخاطبین هدف شما نباشند، وب سایت شما کارایی لازم را نخواهد داشت و ترافیک ورودی کمترین ارزش را ایجاد می‌کند. در این صورت شما نرخ پرش (bounce rate ) ( نرخ خروج – درصد خروج) بالایی را تجربه می کنید. حتی اگر بعضی از این بازدیدکننده ها تبدیل به خریدار شوند، احتمالا بهترین مشتریان شما نخواهند بود.

تعریف نرخ پرش (bounce rate ):
نرخ پرش به معنای تعداد بازدیدکنندگانی است که بعد از ورود به سایت شما بدون بررسی هیچ صفحه دیگری از آن خارج می شوند.

از طرف دیگر: اگر شما بازار و مخاطبین هدف خود را بشناسید می توانید با پیاده سازی کمپین های بازاریابی به خصوص آنها را مورد هدف قرار دهید. همینطور می توانید مشتریان بالقوه هود را بر اساس مشتریان ایده آل کسب و کار خود انتخاب کنید.

درک نحوه دست یابی به اهداف شما

قدم بعدی در چگونگی نوشتن پلن دیجیتال مارکتینگ، بعد از اینکه مشتریان ارزشمند خود را شناسایی کردید، پیدا کردن بهترین راه دستیابی به آنها است. بهترین روش این است که از مشتریان وفادار خود خود سوال بپرسید یا حتی بهتر با آن ها مصاحبه کنید. بهترین مشتری های خود را در نظر بگیرید، نقاط مشترکشان چیست؟ به دنبال چه چیزی هستند؟ کدام ارزش شما برایشان جذاب است؟ برای پیدا کردن مخاطبان جدید باید پاسخ این سوالات را بدانید.

درک اینکه آنها چطور فکر می کنند و درک مسیری که برای رسیدن به وب سایت شما طی کرده اند به شما کمک می کند تا استراتژی بازاریابی خود را به شکلی تدوین کنید که مخصوص این افراد باشند. طبق تجربه ما اکثر مشتریان با رضایت این اطلاعات را با شما به اشتراک می گذارند.

فقط کافیست با چند مشتری تماس بگیرید و در مورد تجربه آنها صحبت کنید. سعی کنید با هر تعداد از مشتریان خود که می توانید مصاحبه کنید، پاسخ های آنها را یادداشت کنید و دی آنها دنبال نقاط مشترک بگردید. با این روش می توانید به یک الگوی مشترک از چگونگی رسیدن مشتری به شرکتی مثل شما برسید.
وقتی که این کار تمام شد شما به پرسونای مخاطبین خود دست پیدا کرده اید

نمونه پروپوزال دیجیتال مارکتینگ

تاکتیک های خود را برنامه ریزی کنید

در این نقطه شما اطلاعات زیادی از مشتریان خود به دست آورده اید. شما آنها را می شناسید و استراتژی را مناسب آنها پیاده کنید. اجازه دهید تاکتیک های این روش را خدمتتون عرض کنیم.

به پول هایی که برای بازاریابی خود خرج می‌کنید به چشم سرباز نگاه کنید و و شما ژنرالی هستید که آنها را به جنگ می فرستید. شما می خواهید سربازان شما برنده جنگ شوند و یا اینکه زندانی شوند؟ شما نمی خواهید سربازانتان را در زمین جنگ از دست دهید. اگر تمام سربازان شما بمیرند شما جنگ را می بازید.
انتخاب تاکتیک خوب برای رسیدن به موفقیت ضروری است. در بازاریابی تاکتیک ها را کمپین می شناسیم. پیاده سازی کردن تمام فعالیت ها در قالب کمپین هایی صورت می گیرد  که هدف نهایی آن برنده شدن در این جنگ است. موفق شدن هر کمپین شما را به رسیدن هدف نهایی کمک می کند.

روش های مختلفی برای بازاریابی وب سایت وجود دارد: بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو، بازاریابی شبکه های اجتماعی، بازاریابی محتوا، تبلیغات کلیکی، ایمیل و … است. هیچ فرمول جادویی برای موفقیت در بازاریابی وجود ندارد که برای همه یکسان باشد. چه روش و چه کاری؟ برای جواب دادن به این سوال باید گزینه های مختلفی را بررسی کرد، نوع کار چیست؟ مدل کسب و کار شما چیست؟ صنعت شما؟ مخاطبین هدف شما؟ محصولات و یا خدمات شما؟ مدل قیمت گذاری، رقبا و ….
هرگز به یک تاکتیک تکیه نکنید.
در عوض از یک رویکرد یکپارچه برای رساندن یک پیام با استفاده از تمام پلتفرم های مناسب کسب و کار خود استفاده کنید.

بازاریابی رقبای خود را بررسی کنید

یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای استراتژی بازاریابی خود انجام دهید این است که تکنیک های بازاریابی رقبای خود را بررسی کنید. با این کار می توانید یک استراتژِی اثبات شده را پیدا کنید و یا حتی آن را بهبود بخشید.
ما شما را دعوت نمی کنیم تا از کار دیگران کپی کنید. این شانس برای شما وجود دارد تا بهترین برنامه بازاریابی را بر اساس نیاز کسب و کار خود و پیاده کنید. بهترین نتیجه بازاریابی از آزمون خطا به دست می آیند. با این روش شما خواهید فهمید که چه کاری نتیجه مناسبی دارد و چه کاری مناسب نیست. البته باید هوشمندانه این کار را انجام دهید.
از تجربیات خود درس نگیرید، خیلی برای شما هزینه دارد. ابزارهای زیادی وجود دارد که تا وضعیت رقبای شما در سئو و شبکه های اجتماعی نشان دهد. شما حتی می توانید ترافیک ورودی آنها را تخمین بزنید.

پلن دیجیتال مارکتینگ در نیشاوب

ما در نیشاوب که یک شرکت دیجیتال مارکتینگ در مازندران است در اجرای کمپین‌های مختلف برای مشتریانمان از این روش استفاده می کنیم. به راحتی می توانیم نتایج به دست آمده از آنالیز رقبا را به طرح برنامه بازاریابی خود اضافه کنیم بدون اینکه هیچ گونه هزینه ای برای به دست آوردن آن تجربه کرده باشیم.
در نهایت فراموش نکنید با مشتریان فعلی و یا آینده خود صحبت کنید، اگر آنها با رقبای شما کار کرده باشند می توانند اطلاعات خوبی در اختیار شما قرار دهند و نقاط قوت و ضعف آنها را به شما بگویند.
از مشتریان خود بخواهید که کسب و کار شما را با رقبایتان بسنجد.
تا به اینجا ما نصف راه را برای نوشتن یک برنامه بازاریابی طی کرده ایم، در مطلب بعدی در مورد اجرا کردن برنامه بازاریابی صحبت می‌کنیم.

با ما همراه باشید.

برای خواندن قسمت دوم این مقاله در مورد نوشتن برنامه دیجیتال مارکتینگ این لینک را کلیک کنید.
اگر علاقه مند هستید تا برای خود تدوین استراتژی برندینگ داشته باشید این مقاله را مطالعه کنید.

منبع

اگر در بازاریابی دیجیتال خود موفق نبودید، احتمالا برنامه دیجیتال مارکتینگ نداشته‌اید، برای دریافت مشاوره رایگان دیجیتال مارکتینگ با ما تماس بگیرید.

درخواست مشاوره

برای کسب اطلاعات بیشتر درخواست مشاوره خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.

مشاوره               09909155015

اگر این مطلب براتون مفید بود و دوست داشتید میتونید به ما کمک کنید تا مطالب بیشتری برای شما تولید کنیم. ممنون از همراهی شما

5/5 (4 Reviews)

3 دیدگاه دربارهٔ «چگونه پلن دیجیتال مارکتینگ بنویسیم؟ همراه با نمونه برنامه دیجیتال مارکتینگ»

  1. سلام و وقت بخیر . متاسفانه فایل نمونه پلن دیجیتال مارکتینگ برای من ارسال نشد. ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. سلام، پوشه اسپم ایمیل خودتون را بررسی کنید در صورتی که نتونستید پیدا کنید پیام بدید تا همکارانمون فایل را براتون ارسال کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *