راهنما جامع صفحات فرود Landing Page

زمان مطالعه: ۱۱ دقیقه

صفحه فرود یا Landing Page چیست؟

صفحه فرود یا لندینگ پیج صفحه ای از وبسایت است که هدف خاصی به دنبال دارد. هدف صفحه فرود تبدیل بازدید کنندگان به سرنخ فروش است. با اینکه صفحات فرود مختلفی وجود دارند ولی هدف همه آنها یکی است. آن هم ایجاد سرنخ بیشتر فروش.
صفحات Landing که حاوی سرنخ فروش می باشند شامل فرم هایی هستند که از بازدیدکنندگان در ازای دریافت چیزی ارزشمند اطلاعاتی از قبیل اطلاعات تماس می خواهند. خودتان را ببینید چه چیزی باعث می شود از دادن اطلاعات تماس خود در بستر اینترنت خودداری کنید؟ اینجاست که نیاز به روش های مختلف صفحه فرود احساس می شود. یک صفحه فرود هدفمند، صفحه ای است که دارای فرمتی خاص است که هر کاربری را برای دادن اطلاعات متقاعد می کند.

چرا به صفحه فرود نیاز دارید؟

چرا باید صفحه ای خاص برای پر کردن فرم توسط کاربران ایجاد کنید؟ چرا تنها از صفحه خانه یا درباره ما استفاده نمی کنید؟ بعد از خواندن کامل این مقاله می توانید به راحتی به این سوال پاسخ دهید. اما پاسخ کوتاهی که اکنون می توان گفت این است: صفحه فرود صفحه ای است که با حذف ناوبری، لینک های رقابتی و گزینه های جایگزین توجه بازدید کننده را به خود جلب می کند و مانع از حواس پرتی او می شود. این جلب توجه به این معنی است که می توانید کاملا بازدید کننده را به جایی که دوست دارید مثل فرم های سرنخ فروش هدایت کنید. در مجموع صفحه فرود به طور ویژه برای ایجاد نرخ تبدیل طراحی می شوند.

بهترین روش های ایجاد صفحه فرود

  1. عنوانی جذاب بنویسید: از هر ۱۰ بازدید کننده صفحه فرود، حداقل ۷ نفر آنها صفحه را ترک می کنند. برای کم کردن این تعداد، بازدیدکننده باید بتواند در عرض چند ثانیه بفهمد که این صفحه حاوی چه اطلاعاتی است. عنوان صفحه اولین چیزی است که آنها می خوانند. از این رو عنوان باید شفاف باشد. همچنین باید با محتویات صفحه فرود و پیشنهاد آن مرتبط باشد.
  2. انتخاب تصویری که نشان دهنده پیشنهاد شما باشد: استفاده از تصویر اجباری است و باید نشان دهنده مخاطب هدفتان باشد. هدف تصویرتان باید انتقال حس باشد. باید نشان دهد که بازدیدکننده در هنگام دریافت پیشنهاد چه حسی خواهد داشت.
  3. یک نسخه قانع کننده بنویسید: تمام وقت خود را صرف پیدا کردن یک عنوان جذاب و یک تصویر ایده آل نکنید. نسخه شما باید واضح و مختصر باشد. همچنین باید بازدیدکننده را ترغیب به انجام عملی که دوست دارید هدایت کند. یک نسخه قانع کننده مستقیما با بازدیدکننده صحبت می کند. از کلماتی نظیر تو استفاده می کند و او را درگیر می کند.
  4. فرم فروش را دربالای صفحه قرار دهید: قطعا دوست ندارید کاربر تمام صفحه فرود را برای پیدا کردن پیشنهادتان مورد برررسی قرار دهد. بنابراین اگر می خواهید کاربر شما سریعا به نرخ تبدیل، تبدیل شود باید فرم سرنخ فروش خود را قابل دسترس قرار دهید. بنابراین فرم را جایی از صفحه فرود قرار دهید تا کاربر مجبور به اسکرول کردن صفحه نکند. صفحه فرود باید طوری باشد که کاربر به محض ورود به صفحه، فرم را مشاهده نماید.
  5. یک فراخوان به عمل CTA واضح در صفحه فرود قرار دهید: فراخوان به عمل یا همان Call-To-Action یکی از مهمترین عناصر صفحه فرود است و منجر به نرخ تبدیل می شود. دکمه CTA باید متمایز باشد. به این معنی که باید رنگی متفاوت برای آن در مقایسه با سایر المان های صفحه در نظر بگیرید. آنچه را که میخواهید بازدیدکننده انجام دهد را مشخص کنید. به عنوان مثال از افعالی نظیر “ارسال”، “دانلود”، “همین حالا دریافت کن” استفاده کنید.
  6. پیشنهادی شگفت انگیز و مرتبط ارائه دهید: صفحه فرود خود را به عنوان بخشی از سفر سرنخ فروش تا پیشنهاد نهایی خود یعنی محصول یا سرویس خود در نظر بگیرید. پیشنهاد شما همان چیزی است که شما در ازای دریافت اطلاعات شخصی سرنخ های فروش خود ارائه می دهید. پس نه تنها پیشنهاد شما باید نسخه ای قانع کننده برای بازدیدکنندگان باشد تا اطلاعات تماسشان را بدهند بلکه این پیشنهاد باید مرتبط با نوع کسب و کار شما باشد.
  7. فقط آنچه را که لازم دارید بپرسید: شما می خواهید تا جایی که امکان دارد اطلاعاتی در مورد سرنخ فروش خود جمع آوری کنید. اما اینکه چقدر سوال کنید بستگی به چندین فاکتور مختلف دارد. مثلا اینکه چقدر بازدیدکنندگان با شما آشنا هستند، در کدام قسمت از سفر مشتری قرار دارند، چقدر به شما اعتماد دارند. سعی کنید فقط اطلاعاتی که برای فرم سرنخ فروش خود نیاز دارید بپرسید تا مانعی برای ورود اطلاعات ایجاد نکنید. قرار دادن نام و ایمیل در فرم برای ایجاد سرنخ فروش کافی است.
  8. تمام ناوبری ها را حذف کنید: صفحه فرود شما فقط و فقط یک هدف دارد. آن هم تبدیل بازدیدکننده به نرخ تبدیل است. هرگونه لینک رقابتی از قبیل لینک های داخلی به سایر صفحات وبسایت کاربر را از این هدف باز می دارد. سعی کنید سایر لینک های صفحه خود را حذف کنید تا تمامی توجه بازدیدکنندگان را به دکمه CTA یا همان فراخوان به عمل جلب نمایید.
  9. صفحه خود را رسپانسیو یا واکنش گرا کنید: صفحه فرود باید همانند سایر صفحات وبسایتتان رسپانسیو باشد. آخرین چیزی که باید در مورد فرم هایتان بررسی کنید این است که در دستگاه های موبایل به خوبی نمایش داده شوند.
  10. برای جستجو بهینه کنید: مطمئنا از طریق ایمیل، پست های شبکه اجتماعی و سایر روش های بازاریابی بازدیدکنندگان را به صفحه فرود خود هدایت خواهید کرد. اما صفحه شما باید بهینه نیز باشد. باید با کلمات کلیدی هدف برای کمپین های پولی یا جستجو ارگانیک بهینه باشند تا کاربر هنگام جستجو عبارت کلیدی شما صفحه فرودتان را پیدا کنند. به طور مشابه، هنگامیکه کلمه کلیدی را با تبلیغات پولی مورد هدف قرار می دهید، آن کلمات باید در صفحه فرود شما نیز وجود داشته باشند.
  11. یادتان باشد که از صفحه تشکر استفاده کنید: صفحه تشکر صفحه ای است که بعد از پر کردن فرم توسط بازدیدکننده برای او فرستاده می شود. می توانید صفحه پیغام تشکر را در همان صفحه فرم قرار دهید. اما دلایل زیادی وجود دارند که این کار بهترین گزینه نیست.
    صفحه تشکر سه هدف مهم دارد. اول اینکه پیشنهادی که قول داده بودید را ارائه می دهد (معمولا بصورت دانلود فوری است). دوم) فرصتی برای علاقمند کردن سرنخ جدید فروش به محتوا مرتبط اضافی است. سوم) فرصتی برای تشکر از علایق آنها است.
    چطور یک صفحه فرود طراحی کنید؟
    اغلب اوقات طراحی به معنی خلاقیت، رنگ ها، و تصاویر زیباست. طراحی صفحه فرود باید عملکردی، جهت محور و کارامد باشد. برای طراحی صفحه فرود باید فکرتان را به خوبی بکار بیاندازید. نیاز به قوه بصری عالی، رنگ های جذاب دارید تا بازدیدکنندگان را به مشتری تبدیل کنید.

ساختار صفحه فرود

برای ساختار صفحه فرود نیاز به خلاقیت زیادی نیست. بیشتر صفحات فرود از یک ساختار مشابه استفاده می کنند. می توانید از خلاقیتتان با بکارگیری تصاویر استفاده کنید. از قالبی برای صفحه فرود خود استفاده کنید که کاربران به دیدن آن عادت دارند. یک صفحه فرود خوب ۵ عنصر اساسی زیر را دارد.
• عنوانی که توجه بازدیدکنندگان را به خود جذب کند
• بکارگیری تصویری مرتبط با مخاطبتان
• قرار دادن فرم سرنخ فروش در بالا صفحه که در دسترس باشد و اطلاعات بازدیدکنندگان را دریافت کند
• فراخوان به عمل CTA ای که کاملا عمل گرا و قانع کننده باشد.
• کپی یا توضیحی که بازدیدکنندگان شما را آگاه و راضی به پر کردن فرم کند.
آیا صفحه فرود شما مواردی بیشتر از موارد فوق است؟ مطمئنا همین طور است. دکمه های اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی را در نظر بگیرید. بازدیدکنندگان می توانند از این دکمه ها برای توزیع پیشنهاد شما استفاده کنند. باید مخاطبان خود را بشناسید. اینکه از کجا می آیند. در کدام قسمت از سفر خرید خود قرار دارند تا بدانید صفحه فرود شما باید شامل چه مورادی باشد.

طرح بندی صفحه فرود

ممکن است تعجب کنید ولی بیشتر کاربران کلمات صفحه شما را نمی خوانند. آنها بیشتر یک دید کلی به صفحه می کنند تا مهمترین مزایا آن را مشاهده کنند. وظیف شماست که ویژگی های مهم صفحه را برجسته کنید تا بازدیدکننده قسمت های مهم صفحه را از دست ندهد. این یعنی:
• سعی کنید اطلاعات مهم صفحه را در بالا صفحه قرار دهید تا بازدیدکننده برای دریافت آن مجبور به اسکرول کردن نشود.
• یک تست چشمک زن یا همان blink test در صفحه خود اجرا کنید. به این معنی که بازدیدکننده در کمتر از یک چشم بر هم زدن بتواند در کمترین زمان ممکن مثلا کمتر از ۵ ثانیه پیغام اصلی صفحه را دریافت کند.
• سعی کنید از بولت ها و پاراگراف های کوتاه استفاده کنید.

رنگ های صفحه فرود

طراحی صفحه فرود به ویژه رنگ های آن باید انعکاسی از وبسایت شما باشد. هدف شما ایجاد رابطه بلند مدت با کاربرانی است که از صفحه فرود شما بازدید می کنند. از این رو باید با رنگ های برند خود و استایل منحصر به فرود خود به خوبی آشنا باشید. هرچقدر کاربران برند شما را بیشتر بشناسند، بیشتر به شما اعتماد می کنند، و هرچقدر بیشتر اعتماد کنند راحتتر می توانید آنها را وادار به کاری کنید که دوست دارید.

عکس های صفحه فرود

تصویر صفحه فرود اولین چیزی است که کاربر می بیند. از آنجا که افراد تصاویر را در مقایسه با متن سریعتر پردازش می کنند بر تجربه کاربری آنها تاثیر می گذارد. اما چطور تصویری مناسب برای صفحه فرود خود انتخاب کنید؟ باید ببیند مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند؟ پرسونا مشتری شما چطور است؟ چند سال دارند؟ چطور لباس می پوشند؟ علایق آنها چیست؟ می خواهم کاربر کدام قسمت صفحه فرود من را ببیند؟ آیا عکس صفحه فرود پیام من را به کاربر منتقل می کند؟ پاسخ به این سوالات می تواند در مشخص کردن نوع تصویر صفحه فرود شما کمک کند.

فراخوان عمل (CTA) یا همان Call-To-Action

چندین بار در مورد CTA بحث کردیم. اما از آنجا که مهمترین قسمت صفحه فرود است لازم است دوباره در مورد آن یادآوری کنیم. وقتی صحبت از طراحی CTA می شود، چند ترفند وجود دارند که بازدیدکننده را مجبور به کلیک کردن خواهد کرد. به نکات زیر توجه کنید.
• رنگ دکمه CTA متضاد باشد.
• سعی کنید دکمه CTA به نفع بازدیدکننده باشد.
• سعی کنید بیش از ۵ کلمه نباشد.
• با استفاده از افعال عملی قبیل همین حالا دانلود کن”، کلیک کن” از بازدید کننده بخواهید کاری که دوست دارید را انجام دهند.
• دکمه CTA به اندازه کافی بزرگ باشد تا در صفحه متمایز باشد.
• اطراف دکمه CTA را شلوغ نکنید.

صفحه فرود موبایل

بیش از نیمی از ترافیک های سایت از دستگاه های تلفن همراه می آیند. از این رو تجربه کاربری بازدیدکننده صرف نظر از نوع دستگاهی که استفاده می کند باید در تمامی دستگاه ها یکسان باشد. با رسپانسیو کردن صفحه فرود در دسکتاپ، تلفن همراه، تبلیت یا هر دستگاه دیگر، فرصتی برای تبدیل شدن بازیدکننده به نرخ تبدیل خواهید داشت.

با تست A/B صفحه فرود فرود خود را تست کنید

تا اینجا همه چیزهایی که در مورد آنها بحث کردیم از نظر تئوری عالی است. اما کسب و کار شما با سایر کسب و کارها متفاوت است. مخاطبان هدف شما منحصر به فردند. از کجا باید بدانید نسخه انتخابی شما درست کار خواهد کرد؟یا مکان دکمه CTA شما جای درستی است؟ یا کدام رنگ بهترین رنگ برای صفحه فرود شما است؟ یا کدام تصویر برای شما مناسب است؟ باید امتحان کنید. چطور؟ اگر یک بازاریاب باشید مطمئنا تست A/B چیز جدیدی برای شما نخواهد بود. بگذارید بطور خلاصه بگویم که چطور می توانید بهترین تست A/B را برای صفحه فرودتان داشته باشید.

تست A/B چیست؟


تست A/B ترافیک شما را به دو یا چند صفحه مختلف تقسیم می کند تا ببینید کدام روش بهترین عملکرد را دارند. شما می توانید اینکار را بصورت دستی با راه اندازی یک نسخه از سایت در یک مدت زمان مشخص انجام دهید. سپس نسخه بعدی را در دوزه زمانی مشابه انجام دهید. استفاده از نرم افزاری که به شما امکان اجرای تست A/B یا همان split test را بدهد و بتوانید با آن نتایج را پیگیری کنید بسیار کارامدتر است.
اجزا اصلی تست A/B نسخه های صفحه فرود هستند. یک نسخه صفحه اصلی است و نسخه بعدی نسخه ای است که آن را تغییر داده اید تا آن را در برابر نسخه اصلی امتحان کنید.

تست A/B چگونه انجام می شود؟

مهمترین ترفندی که می توانید برای اجرای این تست استفاده کنید ایجاد تغییرات کوچک است. به عنوان مثال، نمی خواهید همزمان تصاویر و عنوان صفحه فرود خود را تست کنید. زیرا نمی دانید کدام یک از المان ها نتایج مطلوبی دارد. به همین دلیل در یک دوره زمانی یکی از عناصر را مورد بررسی و تست قرار می دهید. هر یک از عناصری که برنده شد یک رقیب جدید ایجاد می کنید و عنصیر بعدی را تست می کنید. این چرخه را انقدر ادامه می دهید تا به نرخ تبدیلی که شما را خوشحال کند برسید.

در تست A/B چه مواردی باید امتحان شوند؟

تقریبا می توانید هر چیزی که در صفحه فرود وجود دارد را امتحان کنید. اگرچه این کار ممکن است اما شاید بخواهید تست خود را بر مهمترین عناصر صفحه که در زیر لیست شده اند محدود کنید.
• تصویر
• رنگ CTA
• طول و فیلدهای فرم سرنخ فروش
امتحان این موارد بیشترین تاثیر را بر نرخ تبدیل شما خواهند داشت. سعی کنید ابتدا با ساده ترین تغییر از قبیل رنگ CTA شروع کنید. سپس کارتان را بزرگتر کنید.

معیارهای قابل پیگیری صفحه فرود

معیارها هر آنچه را که باید در مورد عملکرد صفحه فرود خود بدانید به شما خواهند داد و اینکه چطور این عملکرد را بهبود بخشید. دانستن دقیق اینکه یک صفحه بعد از راه اندازی چطور کار خواهد کرد سخت است. سعی کنید در ابتدا کار بسیار دقیق پیگری کنید. بعد از آنکه به نرخ تبدیل نسبتا خوبی رسیدید می توانید معیارهای خود را کم و پیش پیگیری کنید.

بازدید صفحه

صفحه فرود شما چقدر بازدید دارد؟هر چقدر تعداد بازدیدها بیشتر باشد احتمال نرخ تبدیل نیز افزایش می یابد. سعی کنید از استراتژی های پولی استفاده کنید. یا کلمات کلیدی خود را دوباره تعریف کنید تا بتوانید ترافیک بیشتری به صفحه خود بیاورید. همچنین می توانید از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی و وبسایتتان فالوئرهای خود را از پیشنهاداتتان مطلع کنید.

منبع ترافیک

شناسایی منبع ترافیکی و اینکه ترافیکتان از کجا می آید به شما کمک می کند تا بدانید کجا تلاشتان را بیشتر یا کمتر کنید.

نرخ ارسال

نرخ ارسال همان تعداد کاربرانی هستند که فرم سرنخ فروش را پر کرده و به صفحه تشکر هدایت شده اند. ترفندهای بیشماری وجود دارند که می توانید از آنها برای افزایش نرخ ارسال استفاده کنید. اما حتما تست A/B را انجام دهید تا بفهمید کدام کار می کنند.

مخاطبین

مخاطبین تعداد سرنخ های فروشی هستند که شما از فرمتان ایجاد کرده اید. دلیلی که این معیار با نرخ ارسال متفاوت است این است مخاطبین تکراری تنها یکبار شمارش می شوند. به این معنی که سرنخ جاری اگر فرم شما را پر کند تا پیشنهادتان را ببیند دیگر تاثیری در شمارش نخواهند داشت.

نقشه حرارتی یا همان Heat Mapping

این معیار بیشتر شامل مشاهده رفتار و نحوه تعامل کاربر با صفحات سایت است. نقشه حرارتی می تواند به شما نشان دهد که کجا کاربران اسکرول می کنند. چه چیزی می خوانند. این داده ها برای زمانیکه در مورد ساختار یا طرح صفحه فرود فکر می کنید بسیار مفید هستند.

نرخ پرش


اگر بازدیدکنندگان وارد سایت شما شوند و سریعا آن را ترک کنند باید بررسی کنید که آیا محتوا با پیشنهاد همخوانی دارد یا نه. آیا محتوا صفحه توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب می کند؟ آیا بازدیدکنندگان به طور خودکار می دانند که هنگام ورود به صفحه فرود چه می خواهند؟

رها کردن فرم

این معیار به شما می گوید که چه تعداد کاربر فرم شما را پر می کنند اما کامل نمی کنند. اگر این تعداد بالا باشد باید فرمتان را کوتاهتر کنید. یا کاری که بازدیدکننده باید انجام دهد را شفاف تر کنیم.

چطور صفحه فرود را موثرتر کنیم ؟

همیشه ترفندهایی برای افزایش عملکرد صفحه فرود وجود دارد. در ادامه چند روش عالی برای بهبود صفحه فرود ارائه شده است:

بهینه کردن صفحه فرود

شاید کلمه بهینه کردن کمی گیج کننده باشد. اما منظور از بهینه کردن، بهینه کردن کلمات کلیدی، رابط کاربری، محتوا، تصاویر و بسیاری از چیزهای دیگر است. منظور از بهینه کردن این است که صفحه در بهترین حالت ممکن قرار داشته باشد.

کاهش زمان بارگذاری صفحه

تنها یک ثانیه تاخیر در بارگذاری صفحه ۷% نرخ تبدیل را کاهش می دهد و حدود ۱۱% بازدید صفحه را کم می کند. طی تحقیقی، زمان ۳ ثانیه ای در بارگذاری صفحات سایت باعث می شود نیمی از مشتریان بالقوه خود را از دست بدهید. سرعت پایین بارگذاری صفحه باعث نارضایتی و نا امیدی مشتری می شود. نیازی به گفتن نیست. سرعت لود صفحه فرود معیاری است که بطور جدی باید بررسی شود.

سفر خریدار را به خاطر داشته باشید

از آنجا که ترافیک سایتتان را به صفحه فرود هدایت می کنید باید ایده روشنی از اینکه بازدیدکنندگان شما کجای سفر خریدار قرار دارند داشته باشید. این بدان معنی است که شما باید بدانید که آیا آنها در مرحله تشخیص مشکل (آگاهی) هستند، یا به دنبال راه حلی برای حل مشکل (بررسی) هستند، یا در شرف تصمیم گیری قرار دارند. پیشنهاد شما و محتوا صفحه باید مرتبط باشند.

از ویدئو استفاده کنید

این روزها ویدئو مارکتینگ بسیار محبوب شده است. مشتریان علاقمند به دیدن ویدئو شرکت ها هستند. همچنین ویدئو نرخ تبدیل را تا بالای ۸۰% افزایش می دهد. باید ویدئویی موثر ایجاد کنید تا کاربران را از هدف نهایی یا فراخوان عمل دور نکند. در ادامه دلایل استفاده ویدئو در صفحه فرود گفته شده است.
• افزایش نرخ تبدیل
• در مقایسه با عکس تعاملی تر است و بازدیدکننده را مجبور به کلیک می کند
• بازدیدکنندگان را برای مدت بیشتری در صفحه نگه می دارد
• ۶۰۰۰۰ بار بیشتر از متن پردازش می شود

نتیجه گیری

صفحات فرود تعداد بیشماری از سرنخ های جدید فروشتان را به خود اختصاص می دهند. بنابراین باید به این صفحات توجه ویژه ای کنید. با وجود ترفندها، تست ها، نسخه های مختلفی که می توانید پیاده سازی کنید هیچ دلیلی مبنی بر نداشتن یک صفحه فرود با نرخ تبدیل خوب وجود ندارد. با پیروی روش های ارائه شده در مقاله می توانید یک صفحه فرود با عملکرد بالا داشته باشید.
اگر صفحه فود خوبی در سایتی دیدید در بخش نظرات معرفی کنید.
ممنون از همراهی شما عزیزان

0/5 (0 Reviews)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *