انتخاب نام دامنه مناسب

چطور یک نام دامنه مناسب انتخاب کنیم و آن را بخریم؟

زمان مطالعه: ۴ دقیقه

انتخاب یک نام مناسب برای دامنه یکی از ضرورت های هر کسب و کار و فرایند طراحی جزئیات وبسایت است. نام دامنه می تواند بر اعتبار شما، سهم بازار در حوزه ای که در آن فعالیت می کنید، شناخت دامنه برند، درآمد فروش و سود حاصل از آن تاثیر بگذارد. بنابریان انتخاب یک نام درست دامنه بسیار مهم است.

پیشنهاد مطالعه: زندگینامه ایلان ماسک

نکته اینجاست که انتخاب نام دامنه یک چیز بی اهمیت نیست و بسیار مهم است. حال سوالی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که از کجا دامنه بخریم؟ سه راه اصلی برای خرید دامنه وجود دارد.

  • اولین روش این است که مستفیما از شرکت های ارائه دهنده میزبانی وب یا همان web hosting دامنه را خریداری کنیم. ( مثل سایت هایی نظیر برتینا )
  • یک سرویس مستقل نام دامنه برای افرادی که خودشان یک سرور دارند.
  • خرید یک نام دامنه از قبل ایجاد شده که دیگر منقضی شده است و در سایت های خرید و فروش دامنه برای فروش قرار داده شده اند.

انتخاب نام درست دامنه برای کسب و کارتان

با استفاده از خدمات WHOIS و سایت هایی از این قبیل هر فروشنده دامنه باید یک جعبه متنی در صفحه اصلی خود نمایش دهد که می توانید قابلیت در دسترس بودن نام های موردنظرتان را بررسی کنید. همچنین شامل پسوند و برخی از بخش های کم ارزش نام دامنه است. به طور کلی بهتر است در انتخاب نام دامنه به موارد زیر توجه کنید:
• تلفظ و نوشتن نام دامنه آسان باشد.
• به راحتی قابل یادآوری باشد
• بهتر است نشان دهنده نام برندتان باشد و بیانگر این باشد که سایت شما در رابطه با چیست.
خلاقیت در انتخاب نام دامنه می تواند از لحاظ تجاری نیز موثر باشد. به ویژه اگر با کسب و کاری آفلاین گره خورده باشد. با این حال، بسیاری از کارآفرینان آنلاین سعی می کنند دامنه ای که نشان دهنده نوع کسب وکار سایت باشد برای خودشان انتخاب کنند. در گذشته برای کسب رتبه بهتر بسیاری از افراد برای انتخاب نام دامنه آن را از کلمات کلیدی پر می کردند که بهتر است شما از این کار اجتناب کنید.
بسیاری از ISP ها و شرکت های ارائه دهنده میزبانی وب پلت فرم هایی ارائه می دهند که می تواند گزینه های شما برای انتخاب نام دامنه را سریعا فیلتر کند.

طوفان مغزی برای نام های موجود دامنه

باید خیلی خوش شانس باشید که نامی که برای دامنه خود انتخاب می کنید بکر باشد و کسی آن را قبلا انتخاب نکرده باشد. خوب اگر نام دامنه شما قبلا انتخاب شده باشد باید چه کنید؟
خوشبختانه بسیاری از جستجوهای نام دامنه گزینه های جایگزینی برای نام دامنه ارائه می دهند. این گزینه ها برای اهداف موتور جستجو و نمایه آنلاین شما مناسب است. به عنوان مثال نام دامنه FreeCreditReport.com را در نظر بگیرید. اگر کلمه free که به معنی رایگان است را از ابتدای نام دامنه برداریم دامنه کوتاه تر می شود. اما افزودن این کلمه می تواند نام دامنه را مطلوبتر و بهتر توصیف کند.
در هنگام طوفان مغزی برای نام های جایگزین دامنه باید به معیارهای انتخاب نام دامنه توجه کنید. به عبارتی نام دامنه کوتاه باشد، شامل کلماتی که نشان دهنده خلاصه ای از وبسایت، محصولات یا خدمات شما باشد. شما می توانید از ابزارهای تولید کننده نام دامنه برای گرفتن ایده های جدید استفاده کنید.

انتخاب پسوند مناسب برای نام دامنه

پسوندهای نام دامنه همواره به صورت تصاعدی در حال رشد هستند. موتورهای جستجو نظیر گوگل و مرورگرهای مشابه پسوندهای واقعی، قابل اعتماد را ترجیح می دهند. برای کسب و کارها بهتر است تا جای ممکن از پسوند .com استفاده شود. پسوند .com هنوز هم محبوب ترین، قابل اعتمادترین و کسب وکار پسندترین پسوندهای موجود است. افراد این پسوند را بهتر به یاد می آورند.
پسوندهای .org و .net گزینه های معقول بعدی هستند. پسوندهای .biz و .info درست یا غلط معمولا به صورت اسپم در نظر گرفته می شوند. در برخی از شرایط نادر یکسری از پسوندهای دیگر اهمیت پیدا می کنند. به عنوان مثال اگر اهل نیویورک هستید و قصد راه اندازی یک کسب و کار محلی در نیویورک دارید می توانید از پسوند .nyc استفاده کنید. برای کشور ایران نیز پسوند .ir استفاده می شود.

ثبت نام دامنه

بعد از مشخص کردن و انتخاب نام دامنه باید آن را ثبت کنید. یک شرکت معتبر ثبت دامنه انتخاب کنید و دامنه خود را ثبت کنید. انتخاب نامی پیچیده برای دامنه ممکن است به کسب و کار شما ضرر بزند. ابزارهای در دسترس بسیاری برای ارزیابی شرکت های ثبت دامنه وجود دارند. در هنگام فرآیند ثبت دامنه ممکن است با برخی اصطلاحات روبرو شوید که دوست داشته باشید با آنها آشنا شوید:
• Registrant – ثبت کننده : نام شرکت یا صاحب دامنه است. ( منظور از ثبت کننده همیشه شما هستید. نباید به مدیر وب یا همان وبمستر خود اجازه دهید تا دامنه شما را بخرد.)
• Administrative Contact – تماس اداری: کسی که مجاز به رسیدگی به امور روزمره است.
• Technical Contact – تماس فنی: شخصی که مسئول رسیدگی به جزئیات فنی مرتبط با نام دامنه است.
اگر شما صاحب یک کسب و کار کوچک هستید شما مرکز تماس هر سه گزینه خواهید بود. اگرچه ممکن است با رشد کسب و کار شما این موارد تغییر کنند و شما موظف به واگذاری مسئولیت باشید. از نام کاربری و پسورد ثبت کننده آگاه باشید. از اینکه سرویس میزبانی وب نام دامنه شما را ثبت کند پرهیز کنید. زیرا ممکن است در آینده پیچیدگی های انتقال دامنه شما را مجبور به تغییر شرکت های هاستینگ کند.
بسیاری از افراد نام دامنه خود را از یک شرکت خریداری می کنند و هاست خود را از شرکتی دیگر تهیه می کنند. بجای اینکه هر دو را از یک شرکت بخرند.
انتخاب یک نام درست برای دامنه می تواند تفاوت زیادی در بازاریابی آنلاین شما داشته باشد. زمان کافی برای انتخاب نام دامنه بگذارید. تحقیق کنید و سعی کنید بهترین نام را انتخاب کنید.

5/5 (1 Review)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *