کلمه استارت آپ در چند سال گذشته به طور فزاینده برای توصیف شرکت های تکنولوژی به کار گرفته شده است. اما سوالی که پیش می آید این است:
استارت آپ چیست؟
استارت آپ یک ساختار کاری است که برای حل یک مسئله، مشکل و یا ارائه یک سرویس و یا خدمت جدید در شرایط نابسامان ایجاد می شود. خیلی از کارآفرینان و بزرگان کسب و کار، استارت آپ را به عنوان یک فرهنگ، یک ذهنیت جدید برای ساخت کسب و کار بر اساس ایده ای نو برای حل مشکلات بیان می کنند.
پیشنهاد مطالعه: مزایای شبکه های اجتماعی
تعریف استارت آپ از نظر پائول گراهام موسس شتابدهنده Y Combinator: استارت آپ یک شرکت است که برای رشد سریع تاسیس شده است. البته تازه تاسیس بودن دلیل بر استات آپ بودن یک شرکت نمی شود همانطور که الزامی نیست که یک استارت آپ صرفا در زمینه تکنولوژی کار کند. تنها چیزی که مهم است رشد مجموعه است و همه چیزهای دیگر از رشد آن نشات می گیرد. ( شتابدهنده به سازمان هایی گفته می شود که در استارت آپ ها سرمایه گذاری می کنند )
نکات کلیدی برای تقسیم بندی یک کسب و کار به عنوان استارت آپ:
رشد یکی از اصلی ترین نکاتی که استارت آپ ها را از دیگر کسب و کارها متفاوت می کند ارتباط بین محصول آنها و تقاضای آن است. استارت آپ ها دارای محصولاتی هستند که هدف آنها بخش بکری از بازار است. کارآفرینان استارت آپی استراتژی مناسب برای ساخت یک محصول که در بازار تقاضا داشته باشد و بتواند به آنها خدمت کند را به خوبی میدانند. این یک نکته کلیدی است که باعث رشد بسیار سریع می شود.
نوآوری یک کسب و کار جدید به عنوان یک استارت آپ در نظر گرفته می شود در صورتی که از طریق محصول یا خدمات خود بتواند منابع جدید را به دست مشتریان خود برساند. با این وجود نوآوری به محصول یا خدمات آنها محدود نمی شود. خیلی از استارت آپ ها محصول نوآورانه ای ندارند اما: یک محصول موجود را با کانال های نوآورانه و متفاوت ارائه می کنند مثل تجارت الکترونیک مدل کسب و کار مشابهی را با ایجاد یک ارزش افزوده تبدیل شدن به یک جمع کننده از محصول یا خدمات موجود ( ارائه خدمات یا محصولات در قالب بسته های کامل) هدف قرار دادن بخش جدید از بازار با محصولات و یا خدمات موجود
یک محصول موجود را با کانال های نوآورانه و متفاوت ارائه می کنند مثل تجارت الکترونیک مدل کسب و کار مشابهی را با ایجاد یک ارزش افزوده تبدیل شدن به یک جمع کننده از محصول یا خدمات موجود ( ارائه خدمات یا محصولات در قالب بسته های کامل) هدف قرار دادن بخش جدید از بازار با محصولات و یا خدمات موجود
عدم قطعیت نوآوری یک پروسه ریسکی است. خیلی از عوامل داخلی و خارجی بر روی سرنوشت یک استارت آپ تاثیر می گذارند. از آنجایی که بسیاری از استارت آپ ها مدل کسب و کار خود را بر اساس تقاضای موجود بازار نساخته اند در بلند مدت به مشکل خواهند خورد.
حل مسئله سبکی که نوآوری انجام می شود همان چیزی است که یک استارت آپ را از یک کسب و کار کوچک جدا می کند. مشکل می تواند وجود داشته باشد یا به وجود بیاید. به خاطر داشته باشید که تقاضای آب های بسته بندی در اثر متقاعد کردن مردم در مورد خطرات ناشی از مصرف آب شیر به وجود آمده است.
چه چیزی یک استارت آپ نیست؟ بهترین راه برای بررسی این که یک شرکت استارت آپ است یا نه این است که آنها را با دیگر شرکت ها که استارت آپ نیستند مقایسه کنید.
آیا یک کسب و کار استارت آپی برای شما مناسب است؟ با توجه به سرعت رشد کسب و کار های استارت آپی و توانایی به دست آوردن بودجه در مراحل ابتدایی کار و این علت که شرکت های بزرگ به دنبال خرید کسب و کارهای استارت آپی برای به دست آوردن نوآوری آنها هستند، مممکن است که در نظر داشته باشید تا استارت آپی کار خود را اجرا کنید تا اینکه به صورت سنتی کسب و کار خود را راه اندازی کنید. در این بخش چند نشانه برای شما آوردیم تا بتوانید به این موضوع پی ببرید که آیا کسب و کار استارت آپی برای فعالیت شما مناسب است یا نه؟
۱- دوست دارید که سخت کار کنید و زود پیشرفت کنید
اگر می خواهید ایده خود را عملی کنید و با تمام قدرت و توان برای رسیدن به آن تلاش کنید استارت آپ برای شما مناسب است. حداقل زمان مورد نیاز برای رسیدن به اهداف ۵ سال است و سرعت پیشرفت به فعالیت شما بستگی دارد. اگر این روش برای شما سخت است شاید بهتر است مجدد فکر کنید و توع دیگری از کسب و کار را آغاز کنید.
۲- محصول یا خدمات شما تقاضای بالایی دارد
برای رشد سریع باید از ابتدا بزرگ فکر کنید، پائول گراهام می گوید برای ساخت چیزی فکر کنید که بتوانید در بازار بزرگی عرضه کنید، یکی بازار واقعا بزرگ، چیزی در قلمرو میلیون ها نفر. این یکی از دلایلی است که بیشتر استارت آپ ها از نوع تکنولوژی هستند، دسترسی به میلیون ها نفر از طریق اینترنت به راحتی ممکن پذیر است، بدون توجه به این که محل فعالیت شما کجاست. کافه محلی شما این مزیت را ندارد.
۳- دوست دارید که یک متخصص و راهنما در کنار شما باشد
همانطور که قبلا گفتیم ،شتاب دهنده ها برای افرادی که تا حالا کسب و کاری و حتی آنهایی که استارت آپی راه اندازی نکرده اند بسیار مناسب می باشند. اگر شما در مورد بخشی که باید تمرکز کنید یا در مورد رشد سریع مطمئن نیستید اینجا جای مناسبی برای شروع فعالیت شما است. در ایران هم شتاب دهنده های زیادی در چند سال اخیر شروع به فعالیت کرده اند که می توانید از آنها کمک بگیرید.
۴- شما یک نوآور هستید
در دنیای نوآورانه استارت آپ ها ایده همه چیز است. امروزه بسیار از شرکت های بزرگ بخش های نو آوری خود را غیر فعال کرده اند و به جای آن میلیون ها دلار بر روی شرکت های استارت آپی سرمایه گذاری می کنند تا آنها این کار را برای آنها انجام دهند. به همین علت خیلی از بنیانگذاران استارت آپ ها در شروع کار برای خود استراتژی خروج تعیین می کنند.
در چند سال اخیر در ایران همایش ها و رویدادهایی با عنوان استارت آپ ویکند شکل گرفته است که در آنها افراد به صورت تیمی بر روی ایده خود کار می کنند. در استارت آپ ویکند چندین مشاور و منتور همراه تیم ها هستند و در طول ۲ یا ۳ روز رویداد با کمک گرفتن از آنها استارت آپ خود را استارت می زنند.
خوشبختانه چند سالی هم است که استارت آپ ویکند مازندران برگزار می شود و افرادی که می خواهند در این زمینه تجربه کسب کنند می توانند از این فرصت استفاده کنند.
یکی از خدمات اصلی شرکت نیشا طراحی سایت در مازندران می باشد.
اگر شما هم می خواید استارت آپ خود را راه اندازی کنید ما در نیشا وب به شما کمک خواهیم کرد. بخش مشاوره ما به استارت آپ های مازندران کمک خواهد کرد تا بتوانند به درستی شروع به فعالیت کنند. اگر هم برای کسب و کار مازندران خود نیاز به طراحی سایت در مازندران دارید ما می توانیم به شما کمک کنیم
برای مثال چند نمونه از استارت آپ مازندران را به شما معرفی می کنیم:
نظر خود را به ما بگویید. آیا بخشی را از قلم انداخته ایم؟ لطف کنید و نظر خود را درباره این موضوع برای ما در بخش نظرات ارسال کنید شما هم اگر بخواهید می توانید از اینترنت پول دربیاورید به شما پیشنهاد می کنیم مطلب زیر را بررسی کنید