تعریف سئو چیست

سئو چیست ؟ هر آنچه باید از SEO بدانید!

زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه

اگر الان این صفحه را از جستجو در گوگل پیدا کردید، احتمالا «سئو چیست» را سرچ کرده‌اید.
با سرچ شما گوگل باید تصمیم بگیرد که کدام صفحات را نشان دهد. برای این کار به صدها شاخص توجه کرده. این یعنی بهینه سازی موتور جستجو یا سئو.
در ابتدا یعنی اوایل سال ۲۰۰۰ سئو ساده بود، اما در طول سال‌ها کل فرآیند سئو پیچیده شده است. سئو دو هدف دارد. اولین هدف این است که دریابید کاربران در جستجوی چه چیزی هستند تا بهترین محتوا را برای نیاز آنها آماده کنید و دوم اینکه سایت و محتوایی ارائه کنید تا گوگل شما را پیدا کند و بفهمد. کاری که برای حضور در صفحه اول باید انجام دهید، اصول سئو است.

در این مقاله هر آنچه در مورد سئو سایت چیست و چگونه به کسب و کارتان کمک می‌کند، را یاد خواهید گرفت.

سئو SEO چیست؟

بهتر است با سوال سئو مخفف چیست ؟ شروع کنیم.
سئو (SEO) مخفف Search Engine Optimization به معنی بهینه سازی موتور جستجو است. سئو فرایندی برای بهبود موقعیت یک سایت برای افزایش بازدید آن در هنگام جستجوی کاربران برای محصول، خدمات یا هر اطلاعاتی است.
وقتی یک کسب و کار در موتور جستجو (گوگل) بیشتر دیده شود، احتمال شناخت برند و جذب مشتری نیز بالاتر است. بنابراین بیشترین رقابت برای صفحه اول است یعنی جایی که بالاترین توجه را دارد.

بازدید سایت با رتبه بندی در صفحه نتایج موتور جستجو (Search Engine Result page یا SERP) اندازه گیری می‌شود. هدف از سئو، افزایش نتایج جستجوی و هدایت ترافیک ارگانیک به سایت است. این ترافیک معمولا باکیفیت‌تر است و درواقع کاربر خودش شما را از طریق گوگل پیدا می‌کند، این طوری قطعا تعامل بهتری با کسب و کارتان خواهkد داشت.

در این صورت وظیفه سئو چیست :

۱- شناسایی خواسته کاربران (محصول یا خدمات)
۲- ایجاد محتوایی راضی کننده برای مخاطب
۳- ارائه سیگنال به خزنده‌ها و الگوریتم گوگل

با این توصیف، تفاوت سئو و دیجیتال مارکتینگ چیست؟

عده‌ای فکر می‌کنند، که سئو همان بازاریابی دیجیتال است. باید گفت سئو یکی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ یا کمپین بازاریابی کسب و کار شماست. محتوای خوب مهمترین عامل موفقیت سایت شما با سئو یا بدون سئو است. پس وقتی محتوای خوبی ندارید، سئو نمی‌تواند به شما کمک کند. در واقع سئو در رونق سایت شما نقش دارد.

مشاوره سئو چیست و جلسات مشاوره چگونه است؟ برای مطالعه بیشتر لینک زیر را باز کنید:



برای دریافت مشاوره رایگان سئو با ما تماس بگیرید: ۰۹۹۰۹۱۵۵۰۱۵ – ۰۱۱۴۴۴۲۰۵۶۴

شباهت و تفاوت بین جستجوی پولی و سئو

حالا که با تعریف سئو یا جستجوی ارگانیک آشنا شدید:
بهتر است اول به جستجوی پولی بپردازیم. جستجوی کلیکی یا پولی موقعیت‌هایی است که گوگل در ازای دریافت پول، صفحه‌ای از سایت شما را در رتبه بالایی قرار می‌دهد تا شما مطمئن شوید که سایتتان دیده می‌شود. در این بخش ۵ تفاوت بین جستجوی پولی و ارگانیک را نام می‌بریم تا بیشتر درک کنید:

✔ اولین تفاوت این است که نتایج جستجوی پولی بالاتر از نتایج ارگانیک نشان داده می‌شوند.

✔ ترافیک پولی به ازای هر کلیک کاربر مبلغی پرداخت می‌کنید. اما برای جستجوی ارگانیک ترافیک رایگان است، البته برای رسیدن به این موقعیت باید زمان و منابع خود را سرمایه گذاری کنید.

✔ جستجوی ارگانیک زمان بیشتری برای رسیدن به نتیجه می‌برد اما با جستجوی پولی سریع‌تر به نتیجه می‌رسید.

✔ تقریبا ۲۰ تا ۳۰ درصد از کاربران روی نتایج پولی و مابقی روی نتایج سئو کلیک می‌کنند. بنابراین سهم عمده کلیک روی نتایج ارکانیگ است.

✔ اندازه گیری بازگشت سرمایه جستجوی پولی آسان‌تر است. یعنی خود گوگل داده‌هایی از کلمات کلیدی ارائه می‌دهد. اما با جستجوی پولی نرخ بازگشت سرمایه در طول زمان می‌تواند کاهش یابد. جستجوی ارگانیک اندازه‌گیری سخت است اما با گذشت زمان این نرخ افزایش می‌یابد.

تحقیق کلمات کلیدی این از شباهت‌های هر دو است. هر باید یک کلمه کلیدی را وارد کنند.

✔ در هر دو مورد نیاز به صفحات لندینگ دارند. در سئو صفحه لندینگ به سایت شما متصل است. در جستجوی پولی می‌تواند جدا باشد یا همان صفحه فرود ارگانیک باشد.

SEO با SEM چه فرقی دارد؟

SEM مخفف بازاریابی موتور جستجو (Search Engine Marketing) است. بازاریابی جستجو نوعی بازاریابی دیجیتال است. در واقع ترکیبی از سئو و تبلیغات کلیکی است. سئو و SEM از نظر فنی تفاوتی ندارند. سئو زیرمجموعه‌ای از SEM است.

چرا سئو مهم است؟

چرا سئو مهم است

موتور جستجو روزانه به میلیون‌ها کاربر پاسخ می‌دهد. سئو به دریافت ترافیک هدفمند و رایگان از گوگل یا هر موتور جستجویی کمک می‌کند.
به طور کلی سئو مهم است چون:

• اعتماد کاربران را با حضور در جایگاه‌های برتر جلب می‌کنید. حتما برای ما هم پیش آمده به سایت‌هایی که در صفحه اول هستند، اعتماد بیشتری داریم تا صفحه ۷ گوگل. برای همین است که همه ما معمولا نتایج صفحه اول را دنبال می‌کنیم و شاید حتی به صفحه دوم گوگل نرویم.

• دسترسی به افراد بیشتر در هر زمان و مکانی کمک می‌کند. بیشتر کاربران به احتمال زیاد روی ۵ یا ۶ سایت صفحه اول کلیک می‌کنند. برای این کار به کلمات کلیدی متکی است. کسب و کارها با فهرستی از کلمات کلیدی برای نوشتن محتوا و گرفتن رتبه می‌توانند، اقدام کنند.

• پشتیبانی از بازاریابی محتوایی یکی دیگر از مزایای سئو است. محتوا و سئو در کنار یکدیگر کار می‌کنند. یک بخش از سئو، بهینه سازی محتوا است که در ادامه بیشتر توضیح می‌دهیم.

• سئو به پیشرفت شبکه‌های اجتماعی شما کمک می‌کند، چون وقتی در گوگل بالا باشید، مخاطب احتمالا فیس بوک، اینستاگرام و سایر شبکه‌های شما را بررسی و حتی تبلیغ می‌کنند.

• دلیل مهم دیگر که سئو را برای برندها حیاتی کرده، پایداری سئو است. وقتی یک کمپین پولی به پایان می‌رسد، ترافیک هم پایان می‌یابد.

• در نهایت سئو شما را از رقبا می‌اندازد. بین دو سایت مشابه، سایتی که سئو شده بیشترین مشتری و ترافیک را دارد.

مهم‌ترین اهمیت سئو برای کسب و کارها در این است که، برند شما را در مسیر خرید قرار می‌دهد. امروزه مشتری قبل از خرید در گوگل سرچ می‌کند و دوست دارد کل فرایند خرید را خودش طی کند.

اما سوال اینجاست که کاربر چگونه از موتورهای جستجو در طول فرآیند استفاده می‌کنند؟

در ابتدا آنها از گوگل برای بدست آوردن اطلاعات بهره می‌برند. دنبال راه حل‌های هستند. سپس، بر اساس بررسی‌ها یا تبلیغات شبکه اجتماعی ارزیابی می‌کنند. تنها فرصتی که مشتریان متوجه شما شوند و شما را در نظر بگیرند این است که در نتایج جستجو ظاهر شوید. جستجوی ارگانیک ۵۳% از مجموع ترافیک سایت را شامل می‌شود. به عبارتی دیگر هنگامی که افراد می‌خواهند جایی بروند، کاری انجام دهند، اطلاعاتی بیابند، تحقیق کنند و یا محصولی بخرند، با یک جستجو این کار را شروع می‌کنند.

سئو چگونه کار می‌کند؟

الگوریتم‌های موتورهای جستجو، ربات‌هایی هستند که به دنبال سرنخ‌هایی می‌گردند تا به کاربران نتایج دقیقی دهند. موتورهای جستجو برای یافتن صفحات در وب و نحوه رتبه بندی بر الگوریتم‌ها تکیه می‌کنند.
سه مرحله وجود دارد: ابتدا خزیدن، یا مرحله پیدا کردن صفحات توسط گوگل است. ایندکس کردن که مرحله بایگانی و وارد کردن به کتابخانه گوگل است و در نهایت رتبه بندی که مرحله بازیابی است.

♦ مرحله اول:
موتور جستجو خزنده‌هایی به نام عنکبوت یا ربات دارند که کار آنها یافتن صفحات جدید و ثبت آنها در کتابخانه گوگل و یا بررسی محتواهای قبلی است. این کار با دنبال کردن پیوندهای که پیشتر پیدا شده و خزیدن ادامه می‌یابد بنابراین اینجاست که لینک دهی اهمیت پیدا می‌کند.

♦ مرحله دوم:
این مرحله ایندکس کردن است. زمانی که یک گوگل تصمیم می‌گیرد که آیا از محتوایی که خزیده است استفاده کند یا خیر؟ و اگر یک صفحه خزیده شده توسط آن شایسته و مناسب تشخیص داده شود، به فهرست آن اضافه می‌شود. وقتی کاربری هر عبارتی در گوگل سرچ می‌کند، گوگل به عنوان یک کتابدار از کتابخانه خود اطلاعات مرتبط با آن را به کاربر نشان می‌دهد.

اگر یک صفحه وب ایندکس نشود احتمالا به دلایل زیر است:
محتوای آن تکراری و کپی است.
صفحه یا دامنه آن فاقد لینک ورودی است.
محتوا بی‌کیفیت یا هرزنامه است
قابل خریدن نیست

♦ مرحله سوم:
هیجان انگیز ترین مرحله و شاید مهم‌ترین آن رتبه بندی است. صفحه در صورتی که دو مرحله قبل انجام شود، رتبه بندی می‌شود. الگوریتم اصلی جستجوی گوگل مرغ مگس خوار نام دارد و مسئول تصمیم گیری در مورد نحوه رتبه بندی نتایج موتور جستجو است.
اما از سیگنال‌هایی که در رتبه بندی استفاده می‌شوند در ادامه مقاله بیشتر صحبت می‌شود.
مثل حضور کلمات کلیدی در عنوان، سرعت بارگذاری صفحه، اعتبار سایت و… .

چه الگوریتم‌هایی در سئو نقش دارند؟

عوامل بسیاری در ایندکس و نمایش صفحات در گوگل تاثیرگذار هستند، اما اگر بخواهیم به مهم‌ترین ان اشاره کنیم، موارد نیز را می‌توان نام برد:

۱- الگوریتمی برای درک کوئری‌ها یا هدف کاربر: کوئری همان سوال یا عبارتی است که کاربران در گوگل سرچ می‌کنند و وارد صفحات می‌شوند.
برای نمایش بهترین نتایج، الگوریتم باید بداند کاربر دنبال چیست؟ الگوریتم به دنبال درک زبان است. تفسیر اشتباهات املایی، مترادف‌ها و… با این الگوریتم متمایز می‌شوند.

۲- برای ارتباط صفحات سایت: این الگوریتم محتوا را آنالیز کرده که سایت حاوی اطلاعات مرتبط با هدف کاربر هست یا نه! تطبیق کلمات کلیدی اینجا مهم است.

۳- الگوریتم کیفیت محتوا: هدف گوگل رتبه بندی بر اساس بهترین و معترترین محتوا است. الگوریتم‌ها نیز امروزه تشخیص می‌دهند، که کدام صفحه قابل اعتمادتر و مناسب‌تر است.

۴- الگوریتمی هم در نحوه نمایش سایت در مروگرهای مختلف و برای دستگاه‌های متفاوت نیز نقش دارد.
طراحی سایت و قابلیت دسترسی نقش مهمی در رتبه بندی صفحات دارد.

۵- زمینه و تنظیمات: گوگل و الگوریتم آن از اطلاعات سابقه جستجو برای کمک به تعیین نتایج مرتبط‌تر استفاده می‌کند. مثلا لوکیشن افراد نتایج متفاوتی برای افراد نشان می‌دهد.

انواع سئو چیست؟

انواع سئو سایت

همه انواع سئو هدف مشابهی دارند: یعنی بهینه سازی سایت برای نمایش بهتر در گوگل.
برای سهولت انجام آن، سئو با انواع مختلفی ارائه شده که هر کدام مسئول تعدادی از عوامل موثر بر سئو سایت است.

۱- سئوی فنی دقیقاً همان پارامترهای فنی است که بر روی نمایش یک وب سایت در موتورهای جستجو تأثیر می‌گذارد. هدف اصلی سئو فنی این است که مطمئن شوید خزنده‌های موتورهای جستجو می‌توانند سایت را بدون هیچ مشکلی خزیده و ایندکس کنند.

۲- سئوی درون صفحه، به خود صفحه و نحوه قابل درک کردن آن برای موتورهای جستجو و کاربران مربوط می‌شود.

۳- سئوی محتوا زیرمجموعه سئو داخلی است. سئوی محتوا به کیفیت محتوا و نحوه بهتر کردن آن بستگی دارد. همانطور که قبلا هم گفتیم محتوای عالی را هم کاربر و هم گوگل درک می‌کند و دوست دارد، بهترین محتوا سئو شده است.

۴-سئوی خارج از صفحه، برای تبلیغ سایت در اینترنت است در حالی که سئوهای قبلی بیشتر بر روی زیرساخت و محتوای سایت متمرکز بودند.

۵- سئوی محلی نوعی سئو است که برای مشاغل محلی مناسب است. به عبارت دیگر، اگر یک سایت دارید و هدف شما جذب مشتریان به فروشگاه محلی خود است، باید سایت خود را برای سئوی محلی بهینه کنید.

۶- سئوی موبایل نیز به خودی خود نوع متفاوتی نیست، بلکه زیرمجموعه ای از سئو است که مربوط به دستگاه‌های تلفن همراه است. از آنجایی که بیش از ۶۰ درصد کاربران گوگل از تلفن هوشمند برای جستجو استفاده می‌کنند، بهینه کردن سایت برای موبایل بسیار حیاتی است. یعنی سئو به سمت تلفن‌های همراه رفته است. پس در مراحل سئو سایت باید مطمئن شوید، سایت با نمایش موبایل سازگار باشد.

۷- سئو فروشگاهی در دنیای تجارت آنلاین اهمیت دارد. وقتی صحبت از بهینه سازی موتورهای جستجو می‌شود، بهینه سازی یک سایت فروشگاه اینترنتی پیچیده تر از سئو بر روی یک وبلاگ یا سایت شرکتی است. تعداد صفحات بیشتر است و تبلیغ نیز دشوارتر است.

همانطور که در بالا توضیح دادیم، سه تکنیک سئو فنی، سئو درون صفحه و سئو خارج صفحه مهم‌ترین انواع سئو هستند.

الف) سئو تکنیکال (SEO Technical): اولین بخش از سئو سایت که در هنگام طراحی سایت باید به آن توجه کرد، سئو فنی یا بهینه سازی جنبه‌های فنی یک وب سایت است.
ایجاد یک سایت که قابل خزیدن و ایندکس باشد، از الویت‌ها است تا سایتی در گوگل ایندکس نشود و وارد کتابخانه گوگل نشود که قابل نمایش نیست.
سئو فنی مربوط به داشتن نقشه سایت، ساختار محتوا برای تجربه کاربری، زمان بارگذاری صفحه، سازگاری با موبایل، اندزه تصاویر و… است. به طور کلی بهینه سازی فنی فرآیند تکمیل فعالیت‌هایی پشت صحنه سایت است که به محتوا مرتبط نیستند.

ب) سئو داخلی (SEO On-page): این مرحله از سئو برای اطمینان از مرتبط بودن محتوا برای کاربران است. یعنی کلمات کلیدی در عنوان یا متن باشد.
در سئو، محتوای شما باید برای دو مخاطب اصلی بهینه شود؛ کاربران و گوگل. این بدان معناست که شما محتوایی را که مخاطبان شما می‌بینند (در درون صفحه) و آنچه را که گوگل خواهد دید (کدها) را بهینه می‌کنید بنابراین همیشه محتوای خود را ترکیبی از نیاز مخاطب و الگوریتم و داده گوگل بنویسید.
نکات مهم محتوا نویسی برای کاربران:

کلمات کلیدی را حتما استفاده کنید
موضوعاتی که تجربه یا تخصص دارید، پوشش دهید.
محتوایی منحصر به فرد بنویسید
از غلط املایی و دستوری پرهیز کنید
محتوایی شامل انواع فرمت محتوایی تهیه کنید
نکات محتوا نویسی برای گوگل:
توضحات متا
برچسب عنوان
متن جایگزین تصویر
و…

ج) سئو خارجی (SEO Of-page): سئو بیرون صفحه، کارهایی است که خارج از سایت برای ارتقای رتبه سایت خود انجام می‌دهید. معمولا با گرفتن بک لینک معروف است. این کار را می‌توان با شبکه‌های اجتماعی، اینفلوئنسرها، ریپورتاژآگهی و… انجام داد.
این بخش از سئو شاید دقیقا کارهایی مربوط به سئو نباشد. با وجود اینکه نمی‌توان به طور کامل مانند بهینه سازی محتوا روی فعالیت های خارج از سایت کنترلی داشت. لینک بیلدینگ بیشترین ارتباط با سئو خارج از صفحه را دارد که به افزایش ترافیک سایت داشته باشد. چیزی که در سئو خارجی مهم است، کیفیت است و اعتبار سایتی که از آن لینک داده می‌شود.

چند نکته مهم از تکنیک‌های بالا برای سئو سایت به خاطر داشته باشید:

🎗 تحقیق کلمات کلیدی برای رتبه بندی کاری ضروری است. نکته مهم اینجاست که باید روی کلماتی سرمایه گذاری کنید که هم حجم جستجوی بالایی دارند و هم نرخ بازگشت سرمایه آن بیشتر باشد. کلماتی که برای شما رتبه می‌آورد اما بازگشت سرمایه ندارد، به درد نمی‌خورند.

🎗 از پرداخت کلیکی برای تکمیل ترافیک ارگانیک استفاده کنید. تبلیغات پولی به بهبود کلیک ارگانیک کمک کرده تا با بهینه کردن عنوان و توضیح متا بدست آید.

استراتژی سئو کلاه سیاه و سفید چیست؟

سئو کلاه سفید راهی برای ایجاد یک کسب و کار آنلاین پایدار است. اگر سئو را از این طریق انجام دهید، روی مخاطبان انسانی خود تمرکز خواهید کرد.
تکنیک‌هایی که در بخش قبل توضیح دادیم هم از نوع سئو کلاه سفید هستند. برای سهولت انجام آن، فرآیند سئو به تعدادی انواع تقسیم شده که مهم ترین آنها سئو فنی، سئو داخلی و سئو خارج از صفحه است.

سئو کلاه سیاه اصطلاحی در مورد کارهایی که برای فریب الگوریتم گوگل انجام داده تا صفحه بالاتر از سایر صفحات دیده شود.
این روش‌ها در کوتاه مدت جواب می‌دهد اما اگر گوگل متوجه شود، سایت شما را جریمه می‌کند و حتی رتبه خود را از دست می‌دهد. بنابراین با این تکنیک تنها اتفاقی می‌افتد، از دست رفتن اعتماد و اعتبار شما نزد گوگل است. محتوای تکراری یا متن نامرئی و تعداد زیاد کلمات کلیدی همرنگ با پس زمینه از جمله کارهای غیر اصولی است که انجام می‌شود.

سئویی دیگر به نام سئو کلاه خاکستری وجود دارد. این بدان معناست که به اندازه سئو کلاه سفید، اصولی و به اندازه سئو کلاه سیاه فریبنده نیست. شما سعی نمی‌کنید کسی را فریب دهید. با این حال، شما در تلاش برای به دست آوردن یک مزیت متمایز هستید.

آیا سئو تضمین شده داریم؟ آیا به سئو تضمینی اعتماد کنیم؟ برای فهمیدن همه چیز در مورد تضمین سئو مطلب زیر را بخوانید:

ابزارهای سئو

ابزارهای رایگان و پولی بسیاری برای سئو سایت وجود دارد. بیشتر آنها نیز برای جمع‌آوری کلمات کلیدی به کار می‌آیند.

چند ابزار سئو سایت پرکاربرد را نام می‌بریم:
کیورد تول، کیورد پلنر و… از ابزراهای سرچ کلمات کلیدی است که با حجم جستجو را نیز به شما نشان می‌دهد.
با ابزار گوگل آنالیتیکس و سرچ کونسول، می‌توان ترافیک سایت را کنترل کرد، رتبه بندی را بهینه کرد.
Yoast SEO، برای وب سایت هایی که از وردپرس برای مدیریت محتوا خود استفاده می‌کنند، افزونه‌ای برای بهبود صفحه است. چک لیستی دارد که در سئو سایت به شما کمک می‌کند.
Google Trends، موضوعات پرطرفدار و کیوردهای طولانی را پیدا کرده و همچنین در زمان‌های مختلف مقایسه می‌کند.

آیا باید سئو را برون سپاری کرد یا خودتان هم می‌توانید آن را انجام دهید؟

فرقی ندارد که پیاده سازی سئو را خودتان انجام می‌دهید یا برون سپاری می‌کنید، در هر صورت باید مهارت‌ها و استراتژی آن را آموزش دیده باشید.

حرف آخر

در این مطلب از مفهوم سئو و استراتژی های سئو گفتیم. اهداف سئو باید با اهداف کسب و کاری شما هماهنگ باشد. با پیاده سازی کامل سئو سایت خود، همچنان سئو تمام نمی‌شود چون شاید لازم باشد تکنیک‌های سئو در مسیر فعالیت‌های سایت شما تغییر کنند. با این حال اگر رتبه و ترافیک سایت شما در حال افزایش است، به معنی این است که شما در مسیر درستی قرار دارید، در غیر این صورت باید برنامه و استراتژی خود را اصلاح کنید.
مهمترین نکته تعیین اندازه گیری اهداف است که در پیشرفت سئو به شما کمک می‌کند. مثلاً اندازه گیری کیورد ریسرچ، ترافیک سایت، آگاهی از برند، تولید سرنخ و… .

مطالب مرتبط: راهنمای شروع سئو برای مبتدی ها

0/5 (0 Reviews)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *