کپی رایتینگ چیست

کپی رایتینگ چیست؟ مشتری را برای خرید قانع کنید؟!

زمان مطالعه: ۸ دقیقه

یکی از مهم‌ترین مراحل در فروش محصولات و خدمات این است که بتوانید مخاطب را قانع کنید از شما خرید کنند یا محصول شما از رقبا بهتر و برتر است. این کار را باید با یک استراتژی انجام دهید. کپی رایتینگ یک هنر استراتژیک است که مخاطب را مجذوب کسب و کارتان کرده و آنها را تبدیل به مشتری می‌کند. در این مطلب به تعریف کپی رایتینگ، مهارتها، تکنیک‌ها و… پرداخته شده است.

کپی رایتینگ چیست؟

کپی رایتینگ یک استراتژی تولید محتوا است که برای متقاعد کردن مخاطب در انجام یک کار خاص تاکید دارد. از این رو کپی رایتینگ باید حاوی متنی منحصربه‌فرد، داستانی و به طور کلی محتوایی که با کاربران ارتباط خوبی بگیرید، و آنها را تشویق کند به اقدام کاری که شما می‌خواهید. کپی رایتینگ در بازاریابی دیجیتال لازم است تا آگاهی از برند کسب و کارها را افزایش دهد و مشتریان جدید آرود. شما کپی رایتینگ را در موارد زیر مشاهده می‌کنید:
تبلیغات PPC
تبلیغات شبکه اجتماعی
ایمیل‌های فروش
صفحات محصول
صفحات فرود

به طور خلاصه کپی رایتینگ یک هنر است. هنر تشویق کاربران با کلمات تا به آنچه کسب و کارتان می‌خواهد، برسید.

هدف از کپی رایتینگ چیست؟

در کپی رایتینگ باید از کمالات تاثیرگذاری استفاده کرد تا برای مخاطب جلب توجه کننده باشد یا او را تحت تاثیر قرار دهد.
هدف از کپی رایتنگ این است که مخاطبان را برای انجام کاری متقاعد کند. بنابراین کپی رایتر محتوایی می‌نویسد که بفروشد و به رشد کسب و کار کمک کند. برای اینکه کپی راتینگ بهترین نتیجه را داشته باشد، باشد روی نیازهای مشتری تمرکز کند.

شباهت و تفاوت بین کپی رایتینگ و تولید محتوا چیست؟

مزایای کپی رایتینگ

♦ هر دو در نوشتن از داستان سرایی می‌توانند استفاده کنند. باید مخاطب را بشناسند، نیاز او را درک کنند تا برای آنها محتوایی ارزشمند بنویسند.
♦ هر دوباید خلاق باشند، مهارت نوشتن، تحقیق و.. داشته باشند.
کپی رایتینگ و محتوانویسی با وجود شباهت‌ها متفاوت هستند:
♦ هدف از محتوا نویسی اطلاع رسانی، آموزش و سرگرمی است و روند کندتری دارد. اما کپی رایتینگ در کنار آموزنده بودن، تبلیغاتی است یعنی یا تمرکز برای فروش دارد و یا برای دعوت به اقدامی در یک مدت زمان کوتاه‌تر است. درواقع کپی رایتنگ یک شکل از نوشتن محتواست، اما شکلی تخصصی‌تر. اگر به سفر مشتری دقت کنید، کپی رایتینگ برای مرحله آخر و تشویق مخاطب به خرید ضروری است.
♦ از آنجایی که کپی رایتینگ و محتوانویسی دو مهارت متفاوت هستند، کپی رایتینگ را برپایه احساس و تاثیرگذاری بر احساسات کاربران می‌نامیم، و از طرفی محتوانویسی بیشتر بر مبنای داده‌ها و تجزیه و تحلیل نتایج موتور جستجو و رقبا است، تا بدانید که چه محتوایی برای انواع کلمات کلیدی باید نوشته باشد و نتیجه دهد.

تفاوت بین کپی رایتینگ و نوشتن تبلیغات

پل هولینگشد، یکی از بنیانگذاران AWAI، ( بزرگترین انجمن نویسندگان در جهان) می‌گوید: کپی رایتینگ یک کال تو اکشن خوب برای اقدام کاری است. در حالی که تبلیغات هدف مسقیم فروش دارد. در واقع کپی رایتینگ از تبلیغات ریشه دارد. می‌توانند مکمل هم باشند.

مزایای کپی رایتینگ چیست؟

۱- نرخ تبدیل را افزایش می‌دهد
کپی رایتینگ کلیدی برای رسیدن به مشتریان بالقوه است. رساندن پیام در زمان و مکان مناسب به مخاطب نرخ تبدیل را افزایش داده و در نهایت فروش بالا می‌رود.

۲- یک تصویر از برند شما می‌سازد.
کپی رایتینگ با ایجاد احساس خوب بر مخاطب صورت می‌گیرید. بنابراین وقتی حس خوبی از کسب و کارتان در مخاطب ایجاد کنید، به ساخت یک هویت برای برندتان کمک کرده. درواقع مشتری به محتوای خوب شما پاسخ مثبت می‌دهد. و شما نیز در طولانی مدت نرخ بازگشت خوبی را مشاهده می‌کنید.

۳- برند شما را انسانی می‌کند
در کپی رایتینگ شما باید به نیاز افراد توجه کنید. بنابراین صحبت کردن با کاربران با زبان آنها بسیار مهم است و برند شما را انسانی می‌کند. برای این منظور باید پرسونای مخاطب و بازارهدف خود را بشناسید. افراد با ترکیبی از احساس و منطق خرید می‌کنند، به همین دلیل کپی رایتینگ می‌تواند به کسب و کار شما کمک کند تا احساس مخاطب را برانگیخته کنید.

۴- روابط را ایجاد می‌کند
موفقیت در کسب و کارها با اعتماد و ارتباط با مشتری بدست می‌آید. برای ایجاد اعتماد و ارتباط موثر کپی رایتینگ می‌تواند نقش بزرگی داشته باشد. مشتری با محتوای آنها احساس ارزشمندی و آگاهی می‌کند.

۵- رتبه سایت شما را بهبود می‌دهد.
کپی رایتینگ در سئو نیز مفید است. کپی رایترها اغلب متخصص سئو نیز هستند. آنها کلمات کلیدی را در محتوای خود برای بهینه سازی در گوگل استفاده می‌کنند. یعنی کپی رایتر می‌داند چگونه محتوایی تولید کند که برای موتور جستجو نیز به خوبی درک شود و ترافیک بهتری به سایت وارد کند.

مطلب زیر را حتما بخوانید تا یک محتوای گوگل پسند تولید کنید:

انواع کپی رایتینگ چیست؟

۱- کپی رایتینگ برای سئو

همانطور که گفتیم در کپی رایتینگ سئو تلاش می‌شود تا با استراتژی کلمات کلیدی را در محتوا به کار ببردند تا مورد توجه هم گوگل و هم کاربران باشد. یعنی این پتانسیل را دارد که ترافیک مناسبی را جذب کند و آنها را به مشتری تبدیل کند. عناصر کپی رایتینگ سئو شامل موارد زیر است:
وبلاگ
کلمه کلیدی
عناوین
توضیحات متا
عنوان و زیرعنوان ها

۲- کپی رایتینگ در شبکه‌های اجتماعی

تولید محتوای جذاب در شبکه‌های اجتماعی نیز بسیار مهم است. کپی رایتنگ در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام، پست‌هایی با ارزش، جذاب و تأثیرگذار است که به ایجاد تعامل، تأثیرگذاری بر رفتار و افزایش فروش کمک می‌کنند. و نکته مهم این است که محتوایی که برای اینستاگرام تولید می‌کنید نباید با سایر شبکه‌های اجتماعی یکسان باشد. شاید در اینستاگرام بخواهید محصول خود را معرفی کنید اما در فیس بوک متنی بنویسید که افراد را تشویق کند از سایتان بازدید کنند یا… .

۳- کپی رایتینگ ایمیل

نوشتن ایمیلی که مشتری (فعلی) را متقاعد کند تا دوباره از شما خرید کند، یا روی لینکی که برایش می‌فرستید کلیک کند و یا… می‌تواند از کپی رایتینگ ایمیل باشد. ایمیل هنوز از روشهای آنلاین خوب باری دستیابی به مشتری است.

۴- کپی رایتینگ تبلیغاتی

آگهی تبلیغاتی معمولا افراد را با استفاده از حداقل کلمات بتشویق به خرید محصولی می‌کند.پس هر کلمه به کار می‌برید مهم اس. هدف کپی رایتینگ در تبلیغات نیز رساندن یک پیام واضح و شفاف که مردم را به خرید دعوت کند.

سایر انواع کپی رایتینگ:
کپی رایتینگ صفحه فرود

بروشور کپی رایتینگ: کپی رایتینگ بروشور هنر نوشتن کاتالوگ فروش برای یک محصول یا خدمات است که می تواند چاپ شود و در اختیار مشتریان بالقوه قرار گیرد.
کپی‌ رایتینگ B2B: کپی‌رایتینگ B2B به بازاریابی و تبلیغاتی اشاره دارد که مخاطب آن سایر کسب و کارها هستند.

کپی رایتر کیست؟ و در بازاریابی محتوا چه می‌کند؟

کپی رایتر کسی است که مهارت نوشتن متن‌های متقاعد کننده دارد. او با تیم فروش، محصول و خدمات مشتری کار می‌کند، تا به فروش کمک کند. کپی رایترها در نوع خاصی از نوشتن، یعنی بازاریابی ایمیلی یا پست های شبکه‌های اجتماعی تخصص دارند. به طور کلی هر محتوایی که تبلیغ کند و فروش بیاورد. وظیفه یک کپی رایتر طوفان فکری مفاهیم، نوشتن، ویرایش، و تصحیح نسخه برای اطمینان از جذاب بودن و بدون خطا بودن.

مهارت های کپی رایتر خوب چیست؟

کپی رایتینگ یا تبلیغ نویسی از مهارت‌هایی است که این روزها برای هر کسب و کاری ضروری است. کپی رایترها باید تبلیغاتی بنویسند تا افراد را قانع کند، سرنخ‌هایی بدست آید که به منجر به فروش شود. برای این کار قطعا به مهارت هایی نیاز دارد در ذیل به آن اشاره کردیم:

۱- مهارت تحقیق: تحقیق کردن یک مهارت است تا کپی رایتر بفهمد که مخاطبان چه نیازی دارند و بتواند اعتماد ایجاد کند. جمع‌آوری اطلاعات می‌تواند شامل تحقیق اینترنتی، مصاحبه و… باشد.

۲- تحقیق کلمات کلیدی: کلمات کلیدی برای رتبه گرفتن صفحات در گوگل مهم است. تحقیق کلمات کلیدی که بخشی از استراتژی سئو است در درک هدف کاربران و اینکه به دنبال چه چیزی هستند، نقش دارد.

۳- انتقال پیام به سادگی: کپی رایتر باید پیام خود را ساده و صریح برساند، که این اتفاق با درک چالش و نیازها حاصل می‌شود. از زبان مخاطب استفاده کند. از دید آنها به موضوعات نگاه کند.

۴- مهارت دستور زبان فارسی: نوشتن جملات با قواعد درست و املا صحیح سبب می‌شود تا متنی جذاب‌تر، بدون خطا و باارزش‌تر نوشته شود. همچنین زبان محاوره نیز در جذب مخاطب به آنها بسیار کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: سئو سایت فروشگاهی

چگونه کپی رایتر شویم؟

این سوال خیلی از افراد مشتاق این مهارت هستند. با توجه به بخش قبلی کپی رایتر باید مهارت های گفته شده را بدست آورد. پس به زمان و انرژی نیاز دارید. شما قبل از هر چیزی باید از اصول بازاریابی آگاه باشید. بعد مبانی کپی رایتینگ خود را بهبود دهید. برخی کپی رایترها تخصص خاصی را انتخاب کی‌کنند، یعنی در زمینه مشخصی می‌نویسند. مهمترین کار این است که مدام بنویسید و بنویسید. اگر از مهارت خود مطمئن هستید، برای پیدا کردن کار می‌توانید در سایتهای فریلنسینگ ثبت نام کنید.

استراتژی های کپی رایتینگ

استراتژی‌های رایجی که توسط کپی رایترها استفاده می‌شود شامل نکات زیر است:

  1. به جای تاکید بر ویژگی، روی مزایا تاکید کنید.
    هر کسی می‌تواند از جزئیات و ویژگی محصولات بنویسد اما در کپی رایتینگ تمرکز بر مزایا و ارزش‌های محصول مهم‌تر است.
  2. احساسات را برانگیزید.
    خیلی از افراد با توجه به احساسشان تصمیم می‌گیرند. با این کار تعدادی از مخاطبان محدود می‌شود اما در مقابل می‌توان با طرز فکر خودشان آنها را ترغیب برای خرید یا هر عملی کرد.
  3. تمرکز بر مشتری و ایجاد حس تعلق
    تمرکز بر مشتری و اینکه نشان دهید مشکل آنها را فهمیده و چگونه به آنها کمک می‌کنید، نشان از کپی رایتر خوب است. استفاده از کلماتی مانند ما به جای شما این حس را درآنها ایجاد می‌کند، که موضوع آنها مسئله شما هم هست. پیدا کردن برند یا کسب و کاری که با آن احساس راحتی بتوان داشت، برای مخاطب جذاب است. یا دریافت پیشنهادهای منحصربه‌فرد باشد، حس خاص بودن را در مشتریان ایجاد می‌کند.
  4. داستانی و دنباله دار بنویسید.
    برای اینکه مخاطب شما را دنبال کند، به اسلاید یا بخش بعد رود، باید جملات قانع کننده‌ای استفاده کنید. مثلا تیتر جذاب می‌تواند کمک کند تا آنها ادامه مطلب شما را بخوانند.

۷ اشتباه رایج در کپی رایتینگ!

نداشتن مهارت قطعا در هر کاری اشتباهاتی را رقم می‌زند. در این بخش برخی اشتباهات رایج کپی رایترها را نام بردیم:

  1. عدم بررسی محتوا
    دانستن زبان انگلیسی، مهارت نوشتن از وظایف کپی رایتر است. اما همه حرفه‌ای‌ها خطاهایی دارند.
    اگر متن کپی رایتینگ آماده کردید، حتما آن را مجدد بررسی کنید. خطاهایی در تایپ، علائم نگارشی، غلط املایی و… می‌توند از اعتبار محتوای شما کم کند. برای این کار کمی زمان دهید و بعد از گذشت زمان این بررسی را انجام دهید.
  2. ایجاد محتوای بسیار فنی
    برخی مواقع لازم نیست یک محتوای رسمی داشته باشید، بهتر است کمی دوستانه‌تر و انسانی تر باشد تا متنی فنی و ربات محور بنویسید. این کار بسته به کسب وکار دارد. از کلمات پیچیده و تخصصی شاید باید دوری کرد.
  3. فقط تمرکز بر محصول خود
    اگر در زمانی بازاریابی محتوا و کپی رایتینگ را با هم ترکیب می‌کنید، نباید تبلیغات محصولات صریح باشد. توجه به علاقه و نیاز مردم را فراموش نکنید.
  4. عدم تجزیه و تحلیل
    برای بررسی اینکه چه چیزی برای مخاطبان جذاب است، باید آنالیز مطالب را انجام دهید. ببینید کدام استراتژی‌ها جواب داده و بیشتر افراد با ان ارتباط گرفته‌اند. این کار برای این است که شما با بدست آوردن موفقیت، توقف نکنید. در واقع بدانید کاربران جذب چه می‌شوند. به دنبال تکنیک‌های جدیدتر در همان راستا باشید چون وقتی خلاقیت نداشته باشید مخاطب برای همیشه با شما نمی‌ماند.
  5. اغراق یا گمراه کردن
    همانطور که گفتیم روی فواید و مزایا تمرکز کنید اما بدون اغراق. حرفی نزنید که نتوانید عمل کنید.
    یا اگر محصول ویژگی ندارد یا به مخاطب به دروغ نگویید که دارد. جلب توجه کردن با اغراق و گمراه کردن مشتری کاملا متفاوت است.
  6. درست کردن فرضیات در مورد مخاطب
    اشتباه بزرگ در کپی رایتنیگ این است که به جای درک پرسونای مشتری خودتان فرضیاتی بسازید. درک شخصیت مشتری برای نوشتن بسیار ضروری است. بهتر است در نوشتن از کلمات اگر، شاید استفاده کنید.
  7. زیاده روی در محاوره
    در مقابل نکته بالا یکی دیگر از اشتباهات رایج در کپی رایتینگ، زیاده روی در لحن محاوره است. کپی رایتر نماینده برند کسب و کارتان است، بنابراین باید حرفه‌ای، قابل اعتماد و احترام باشید، پس زبان زیادی صمیمی و محاوره نمی‌تواند شما را حرفه‌ای نشان دهد.

چه کسب و کاری از کپی رایترها استفاده می‌کند؟

کپی رایتینگ یک ضرورت در بازاریابی هر کسب و کاری است. کسب و کارها با کمک کپی رایترها می‌توانند پیام خود را به مشتریان برسانند. اینکه چه کسب و کاری به آن نیاز دارد. باید گفت تقریبا هر کسب و کاری از فروشگاه‌ها، سازمان های خصوصی، شرکت‌های خدماتی، خرده فروش، عمده فروش و… .
به طور مثال در سایت شرکت اپل، توضیحات محصول، متن ویدئوها و… مشخص است که کار یک کپی رایتر است.
همچنین کپی رایتر در شرکت‌های دیگر مثل:
موسسات مالی و شرکت‌های سرمایه گذاری
شرکت های پزشکی و دارویی
تولید کنندگان مواد غذایی
ارائه دهندگان خدمات محلی، مثل مکانیکی، سالن آرایشی و…
و…
همه به یک کپی رایتر حرفه‌ای می‌توانند نیاز داشته باشند

حرف آخر

این مقاله در مورد آشنایی با تعریف کپی رایتینگ بود و اینکه برای کپی رایتر شدن یا استخدام یک کپی رایتر به چه نکاتی باید توجه کنیم و چه مهارتهای لازم است.

0/5 (0 Reviews)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *